Maraşlı minik Ayşe'nin 5 yıllık sessizliği sona erdi! Ayşe artık hem duyuyor hem konuşabiliyor

Kahramanmaraş'ta yaşayan 5 yaşındaki minik Ayşe Zekeriya ve Gülfidan Pamuk çiftinin küçük kızı. Doğuştan kulakları duymayan ve konuşamayan Ayşe 2 yıl önce olduğu ameliyat sonrası artık duyabiliyor. İşitmede ki problem çözüldükten sonra sesleri de algılayarak konuşmaya da başlayan Ayşe'nin ailesi bu durumdan çok mutlu.

Maraşlı minik Ayşe'nin 5 yıllık sessizliği sona erdi! Ayşe artık hem duyuyor hem konuşabiliyor
Maraşlı minik Ayşe'nin 5 yıllık sessizliği sona erdi! Ayşe artık hem duyuyor hem konuşabiliyor
GİRİŞ 04.03.2021 08:45 GÜNCELLEME 04.03.2021 08:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraşlı Zekeriya-Gülfidan Pamuk çiftinin 5 yaşındaki kızı Ayşe, doğuştan işitme ve konuşma yeteneği olmadan dünyaya geldi. İşitmedeki problem nedeniyle konuşma sorunu da yaşayan küçük Ayşe, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Bölümünde tedaviye alınarak ameliyat edildi. 2 yıl önce ‘koklear implant’ ameliyatı ile sağlığına kavuşan Ayşe, şimdi artık hem konuşabiliyor, hem de duyabiliyor.

Bursa'da zabıtadan alkışlanacak hareket! Düşen kadına montunu verip, eliyle yastık yaptı



Bu tür ameliyatların ülkemizde yapılması sevindirici

Ayşe’nin sesleri algıladığını ve sağlığına kavuştuğunu ifade eden Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsrafil Orhan, “Yaklaşık 2 yıl önce Ayşe kızımıza ‘koklear implant’ ameliyatı yapmıştık. Ameliyatımız çok şükür sıkıntısız geçmişti ve sonrasında Ayşe kızımız eğitim almaya başlamıştı ve şimdi de artık duymaya ve konuşmaya başladı. Bizde bu sevincimizi herkesle paylaşmak istedik. Bu tür ameliyatlarımız artık ülkemiz üniversitelerinde dahil yapılmış olması sevindirici bir durum. Kızımız doğuştan işitme sorunu olan bir kızımızdı ve çocuklar  işitemediği için de konuşamıyor. Ama şu anda sesleri algılayabiliyor, annesi babası çağırdığında algılayabiliyor. Anne, baba, abi hatta arkadaşlarının ismini Hayati ve Ülger şeklinde söyleyebiliyor. Bu gerçekten mutluluk verici bir olay” diye konuştu. 



Kızım inşallah daha iyi olacak

Doktorlara teşekkür eden baba Zekeriya Pamuk ise, “Kızım artık biri çağırdığı zaman duyuyor. Şimdi de özel eğitim okuluna gidiyor inşallah daha iyi olacak” diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • VatandaŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuzucuk yaa, Maşallah, Rabb'im dahada iyi etsin,ederde. Bizde çok mutlu olduk Ayşecik, Rabb'im hayırlı sesler duyurup, hayırlı sözler konuştursun inşaallah
    Cevapla
  • Bülent 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Bülent 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Bülent 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular