Elazığ'da kanser tedavisi gören 2 çocuk annesi kadına sahiplendiği kuzu terapi oldu!

Elazığ'da kanser tedavisi gören ve psikolojik desteğe ihtiyaç duyan 50 yaşındaki 2 çocuk annesi Aysel Yar annesi ölen kuzuyu sahiplenerek evinde beslemeye başladı. Kanser tedavisi gördüğünden morala ihtiyacı olan kadın ihtiyacı olan neşeyi kuzuda buldu, kuzu sayesinde hayatına renk geldi.

Elazığ'da kanser tedavisi gören 2 çocuk annesi kadına sahiplendiği kuzu terapi oldu!
Elazığ'da kanser tedavisi gören 2 çocuk annesi kadına sahiplendiği kuzu terapi oldu!
GİRİŞ 04.03.2021 17:04 GÜNCELLEME 04.03.2021 17:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Elazığ'da yaşayan 2 çocuk ve torun sahibi 50 yaşındaki Aysel Yar 2 yıl önce kansere yakalandı ve tedavi gördü. Hastalığı ve pandemi çakışınca neredeyse 2 yıl boyunca ihtiyaç olmadığı sürece evden dışarı çıkamayan Yar, doğum esnasında annesi ölen bir kuzuyu sahiplendi. Gördüğü tedaviden dolayı kendini kötü hisseden Yar, ‘sakız’ adını verdiği kuzu ile hayata yeniden bağlandı. Yar, evine aldığı kuzuyu ceviz, ekmek ve biberonla süt içirerek besleyerek büyütüyor.

Genç kadın girişimci devlet desteğiyle imalathane yaptığı evinin çatısında ticarete atıldı!



Kuzum bana hem arkadaş hem yoldaş oldu

Yaklaşık 2 yıldır evden çıkamadığını anımsatan Aysel Yar, “ Bir yıl önce kanser hastalığı geçirdim. Şuanda yine tedavi görüyorum ve üç aylık tedavim var. İnşallah, iyiye gideceğiz. Ben hastalığımdan dolayı insanlarla virüsten bir yıl öncesinden görüşemiyordum. Zaten benim de hayvanlara karşı müthiş bir sevgim vardı, hastalığım da biraz bahane oldu. Ondan sonra eve kuzu almayı düşündüm. Kuzumuza torunum ‘sakız’ ismini koydu.  Gerçekten beni çok mutlu etti. Bana büyük ilaç oldu desem daha iyi olur. Psikolojik olarak yıkıntıdaydım, malum kimse ile görüşemediğimiz için bu bana hem arkadaş oldu hem yoldaş oldu” dedi.



 Büyük bir zevkle bakıyorum

Güzel havalarda kuzu ile dışarı çıkıp dolaştıklarını belirten Yar, “Bakımı benim için çok kolay. Sütünü veriyorum, haftada iki tane ceviz yiyor. Altına bez takıyorum. Havalar sıcak olunca kuzumu parka da götürüyorum. Orada çoluk çocuk hemen başına yığılıyor, seviyorlar. İnsanların bazıları da kedi ve köpek değil de neden kuzu diye soruyorlar, kedi tüy döktüğü için hastalığımdan dolayı ona bakmaya müsait değilim. Kuzunun annesi de ikiz doğurmuş ve o esnada ölünce diğer anneler bunu kabul etmemiş. Arkadaşım bana böyle bir şeyin olduğunu söyleyince, bana getirmesini söyledim. Büyük bir zevkle bakıyorum ve çok da seviyorum. Hayvanı seven insanı zaten sever. Bunun sevgisi bana hayvancılığı yapmayı düşündürdü” diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • İMAM 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. Köpek ve diğer evde olmaması gereken hayvanları değil, temiz bir hayvanı evine almış. Umarım herkese örnek olur. Allah da hayrlı şifa verir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?