Genç kadın girişimci devlet desteğiyle imalathane yaptığı evinin çatısında ticarete atıldı!

Giresun'un Piraziz ilçesi Aydere mahallesinde yaşayan 30 yaşındaki genç kadın girişimci Demet Öztürk annesi Emine Öztürk ve kız kardeşi Damla Yıldız ile birlikte ürettiği fındık ve el yapımı mamülleri internetten satarak geçimlerini sağlıyor. Devletten aldığı destekle evinin çatısını imalathaneye çeviren Öztürk üretim kapasitesini daha da arttırmak için çalışmalar yapıyor.

Genç kadın girişimci devlet desteğiyle imalathane yaptığı evinin çatısında ticarete atıldı!
Genç kadın girişimci devlet desteğiyle imalathane yaptığı evinin çatısında ticarete atıldı!
GİRİŞ 04.03.2021 14:43 GÜNCELLEME 04.03.2021 14:44

Giresun'da yaşayan genç kadın girişimci Demet Öztürk İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne başvurarak, müdürlük tarafından yürütülen ve DOKAP tarafından finanse edilen Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi (GİRKAP) kapsamında destek aldı.Kadın girişimci Öztürk'e fındık kavurma fırını ve ekipmanları, hamur yoğurma makinesi ve ekipmanları ile püre makinesi ve ekipmanları için hibe desteği yapıldı. Vali Enver Ünlü, imalathaneyi ziyaret ederek, ekonomiye değer katan, fikirlere hayat veren ve her alanda harika işler çıkaran kadınları her zaman desteklediklerini söyledi.

Hakkari'de bir kadın mutfağını atölyeye çevirerek iş sahibi oldu! Siparişlere yetişemiyor

Özellikle kadın girişimcileri desteklemeliyiz

Öztürk ve ailesini kutlayan Ünlü, "Yaptığı çalışmaları yerinde gördükten sonra bu tür girişimcilerin desteklenmesinin ve ekonomiye üretim bazlı girdilerin kazandırılmasının ne kadar önemli olduğuna da bir kez daha şahit olduk." dedi. Ünlü, özellikle kadın girişimcilerin çoğalması ve kadınların üretime ve ekonomiye etkin şekilde katılmalarının sağlanmasını hedeflediklerini belirterek, "Başta kadın kooperatiflerimizin kurulması ve kendi üretimleriyle ayakta durabilecekleri faaliyetlere yönlendirilmeleri için bizler de devletin imkanlarından faydalanabilmeleri için onlara gerekli kolaylığı her zaman göstereceğiz." diye konuştu.



Ailesiyle başladı başka kadınlara da gelir sağlıyor

Demet Öztürk ise iyi tarım uygulamaları ve sürdürülebilir tarım yöntemi ile ürettikleri fındıkları katma değere dönüştürdüklerini aktardı. Ailesiyle başladığı işte şu anda köydeki kadınlara da gelir sağlandığını dile getiren Öztürk, şunları kaydetti: "Annemizin bizlere söylediği 'Kolaya kaçmayın, zordan korkmayın' sözüyle hareket edip dalından topladığımız fındıkların müşterilerimizin damaklarında tat bırakması için çalışıyoruz. Mottomuzu da annemizin bu sözleri belirledi. İyi tarım uygulamaları ve sürdürülebilir tarım yöntemi ile yetiştirdiğimiz fındıkları atölyemizde katma değere dönüştürüyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!