İstanbul'da 37 yıldır garsonluk yapan adamın eline kürdan battı, ölümden döndü!

İstanbul'un en işlek semtlerinden biri olan Nişantaşı'nda bir lokantada 37 yıldır garsonluk yapan 50 yaşındaki İsrafil Türkmen'in başına 3 ay önce bir olay geldi. Türkmen, müşteri gittikten sonra her zamanki gibi masayı toplarken peçeteye sarılı kürdanı fark etmedi, eline battı. İlk etapta elinin kanamasını önemsemeyen adam birkaç gün sonra hastaneye başvurdu. 3 aylık yoğun tedavi sonrası işine dönebildi.

İstanbul'da 37 yıldır garsonluk yapan adamın eline kürdan battı, ölümden döndü!
İstanbul'da 37 yıldır garsonluk yapan adamın eline kürdan battı, ölümden döndü!
GİRİŞ 11.03.2021 17:32 GÜNCELLEME 11.03.2021 17:32
  • Nişantaşı'nda 37 yıldır garsonluk yapan 50 yaşındaki İsrafil Türkmen'in eline kürdan battı.
  • Kanaması durmayınca hastaneye başvuran garsona önce tetanos aşısı yapıldı.
  • Eli balon gibi şişen Türkmen'e doktorlar enfeksiyon kaptığını söyledi ve ameliyat oldu.
  • Sonrasında eli 1 ay alçıda kaldı, 25 gün fizik tedavi gördü ve 3 ay işe gidemedi ama sağlığına kavuştu.

37 yıldır garsonluk yapan 50 yaşındaki İsrafil Türkmen'in başına 3 ay önce elim bir kaza geldi. Müşteri yemeğini yiyip kalktıktan sonra masayı toplarken peçeteye sarılı kürdan eline batan garsonun eli kanamaya başladı. İlk etapta kanamayı dahi önemsemeyen Türkmen sonrasında ağrıdan duramayınca hastaneye başvurdu. Hastanede ilk olarak tetanos aşısı yapıldı ancak 2 gün sonra eli balon gibi şişince bu sefer Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Burada da batan kürdanın kullanılmış olduğundan dolayı enfeksiyon kaptığını söyleyen doktorlar müdahaleye başladı.

Trabzon'da bir adam 'karnım şiş' diyerek gitti, ameliyatla karnından 21 kiloluk tümör alındı!



İlk olarak tetanos iğnesi yaptılar

Sabah'tan Yunus Emre Kavak'ın haberine göre gerçekleşen olayı garson İsrafil Türkmen şöyle anlattı: "Elim kanayınca, ne olur ne olmaz, pandemi sürecindeyiz diyerek, elimi sıkıp iyice kanamasını, varsa mikrobun çıkmasını sağladım. Ertesi gün elim kızardı, şişmeye başladı. Doktora gittim. Tetanos iğnesi yaptı. Ancak iki gün sonra elim balon gibi oldu. Bu kez, Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittim. Oradaki doktor kürdanın kullanılmış bir kürdan olmasından dolayı enfeksiyon kapmış olabileceğimi söyledi. Birkaç gün izleme yapacaklarını söylediler."

Bir kürdan resmen hayatımı kararttı

Türkmen konuşmasının devamında: "Bir süre sonra parmağımdaki acıdan duramaz, uyuyamaz oldum. Hastaneye gittiğimde doktorlar ameliyat edilmesi gerektiğini söyledi. Ameliyat oldum. Enfeksiyonlu bölge temizlendi. Elim 1 ay boyunca alçıda kaldı. 25 gün süresince elimi doktorlarımın verdiği sıvıyla temizledim. Fizik tedavi gördüm. Yaklaşık 3 ay boyunca işime gidemedim. Bir kürdan hayatımı kâbusa çevirdi. Şimdi yavaş yavaş elim, parmaklarım normale döndü. Yaşadığım bu acı dolu sürecin ardından vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen kullandığınız kürdanları peçeteye falan saklamayın. Açıkta görünür yerde olsun ki, benim başıma gelenler başka birinin başına gelmesin."

Özellikle kullanılmış kürdan ölüme bile götürebilir

Medipol Mega Hastanesi Tıp Fakültesi Hastanesi Öğretim Üyesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bahadır Ceylan, konuyla ilgili şunları söyledi: "Kürdan, çivi, cam kırığı, ağaç kıymığı gibi yabancı maddeler enfeksiyonların deri altına geçmesinde önemli rol oynar. Mikroplar o cisim aracılığı ile deri altına girip orada enfeksiyon oluşturabilirler. Özellikle kullanılmış kürdan, bu anlamda çok tehlikedir. Zira, insanın ağız ve diş aralarında birçok mikroorganizma barınır. Bu da kürdan yoluyla başka birisine geçerse ölüme götürebilir. Basit bir çivi batmasından bacağı kesilen insanlar olabiliyor."

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular