Karadeniz insanı yine şaşırtmadı! Kendisine sürekli HES kodu sorulan vatandaş...

Karadenizliler herkes tarafından yaşadıkları sorunları kendilerine has çözümleri ile çözmeleriyle bilinir. Koronavirüs konusunda da bu durum şaşmadı. Trabzon'da yaşayan 50 yaşındaki Muhammed Memiş de gittiği her yerde kendisine HES kodu sorulmasının çaresini montunun arkasına HES kodu yazmakta buldu. Memiş'i böyle görenler gülmekten kendilerini alamadı.

Karadeniz insanı yine şaşırtmadı! Kendisine sürekli HES kodu sorulan vatandaş...
Karadeniz insanı yine şaşırtmadı! Kendisine sürekli HES kodu sorulan vatandaş...
GİRİŞ 06.03.2021 10:42 GÜNCELLEME 06.03.2021 11:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Trabzonlu bir vatandaşın her yerde HES kodu sorulmasına bulduğu çözüm görenleri kahkahaya boğuyor. Memiş, “Birkaç gündür hastanelere gidip geliyorum. Her gittiğim yerde benden HES kodu isteniyor. Özellikle büyük alış veriş merkezlerine gittiğimde aynı durumla karşılaşıyorum. HES kodunu aklımda tutamıyorum, telefonu da iki de bir çıkartıp bakacağıma böyle bir fikir aklıma geldi. Kağıdın yarısına HES kodunu yazarak sırtıma yapıştırdım. 'Bu uygulamam millete de örnek olsun' diye düşündüm. Çoğu vatandaş bazı yerlere girmek için kendisinden istenen HES kodunu bilmediğinden geri dönüyor zor durumda kalıyor. Sokakta sabahtan akşama kadar sırtımda yazılı HES koduyla geziyorum. Sakıncası olduğunu düşünmüyorum, sonuçta HES kodu olmadan bir yere giremiyorsun” şeklinde konuştu.

Tokatlı çobanın başına talih kuşu kondu! Koyununun ayağına takılan taş 200 bin dolara satılıyor



Herkes için büyük kolaylık oldu

Gittiği alışveriş merkezlerinde hemen sırtını dönerek HES kodunu görevliye okuttuğunu belirten Memiş, “Benim gibi bu uygulamayı yapan başka biri olduğunu düşünmüyorum.  Birkaç yere girdim, çıktım aklımda HES kodunu tutamıyorum. Telefondan arayıp bulana kadar da zaman geçiyor. Dolayısıyla sırada olan diğer insanları bekletiyorsun. Hem sırada olan vatandaşları bekletmemek hem de  zamandan kazanmak için böyle bir yol düşündüm. En son büyük bir alış veriş merkezine gittim bana; HES kodunuz var mı ?dediler. Bende var dedim. 'Bakabilir miyiz?' deyince; ben de sırtımı dönerek 'bakın' dedim. Onlarda 'ne güzel, tamam geçebilirsin' dediler. Hem, zamandan kazandım hem de sosyal mesafeyi korumuş olduk” diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • Bilal.sosyolog. 3 yıl önce Şikayet Et
    Dijıtal diktatörlük adım adım geliyor Küresel dalgayla Hala uyuyanlar var Uyanın artık uyanın yetmezmi artık.
    Cevapla
  • Taha 3 yıl önce Şikayet Et
    aman ne komik.
    Cevapla
  • Trtr 3 yıl önce Şikayet Et
    Gülme ozaman
    Cevapla
  • vtd34 3 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun bir tepki bu kadar iyi olabilir
    Cevapla
  • sivaslı cengo 3 yıl önce Şikayet Et
    ön tarafa yapıştırsa daha iyi olurdu
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Karadeniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı