Şaban ayı tesbihleri nelerdir? Şaban ayı orucu faziletleri...

Mübarek üç aylar, İslam aleminde fırsat ayları olarak görüldüğünden her Müslümanın ibadetlerle geçirmesi tavsiye edilir. Şaban ayında Allah'a yakınlaşmak için özellikle oruç tutulması ve bol bol tesbih çekilmesi çok faziletlidir. Peki Şaban ayı ne zaman? İşte şaban ayı tesbihi ve zikirleri...

Şaban ayı tesbihleri nelerdir? Şaban ayı orucu faziletleri...
Şaban ayı tesbihleri nelerdir? Şaban ayı orucu faziletleri...
GİRİŞ 16.03.2021 11:00 GÜNCELLEME 16.03.2021 11:21

Şaban ayı, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay olarak bilinmektedir. Bundan dolayı ümmetine de Şaban ayında oruç tutmasını ve mümkün olduğunda çok ibadetle geçirmesini tavsiye etmektedir. Peygamber Efendimiz (s.a.s), ‘Recep Allah’ın Şaban benim, Ramazan ise ümmetin ayıdır’ diye belirterek Şaban ayına verdiği ehemmiyeti aktarmaktadır. Şaban ayında yapılması en faziletli ibadet, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in de sünneti olan oruç tutmaktır. İmkanı olan ve sağlığı elveren her Müslüman’ın tutabildiği kadar oruç tutması Peygamber Efendimiz (s.a.s) tarafından tavsiye edilmektedir…

Üç aylar tesbihi nasıl çekilir? Üç aylarda çekilecek zikirler...

ŞABAN AYI TESBİHİ 

Allah (c.c) anmak için bu kıymetli günlerde bol bol tesbih çekilmesi çok faziletlidir. Özellikle günahların affedilmesi ve Allah rızasını kazanmak için Allah’ın merhametinin yeryüzünde kullarının üzerinde olduğu Şaban ayını ibadetlerle değerlendirmek gerekmektedir. Şaban ayında tövbe istiğfar çekmek, Peygamber Efendimiz  (s.a.s)’a salat ve selam getirmenin dışında hususiyetle gün gün çekilmesi gereken zikirler bulunmaktadır. Şaban ayı teşbihi:

Şaban Ayının İlk 10 Günü:

Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şabân ve belliğnâ Ramazân vehtimlenâ bil-îmân ve yessirlenâ bil Kur’ân. Subhânallâhi’l-Latîf Celle şanüh.

Şaban Ayının İkinci Günü:

Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şabân ve belliğnâ Ramazân vehtimlenâ bil-îmân ve yessirlenâ bil Kur’ân. Subhânallâhi’r-Razzâk Celle şanüh.

Şaban Ayı Son 10 Günü: 

Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şabân ve belliğnâ Ramazân vehtimlenâ bil-îmân ve yessirlenâ bil Kur’ân. Subhânallâhi’l-Azîz Celle şanüh

Fetih Suresi Arapça okunuşu ve Türkçe meali| Peygamberimize göre Fetih Suresi faziletleri...

ŞABAN AYI ORUCU

Peygamber Efendimiz (s.a.s)’inRamazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay olan Şaban ayında Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in sünneti olması nedeniyle oruç tutulması çok faziletlidir. Oruç tutmak, nefsi terbiye ettiğinden ve kulların Allah’a yakınlaşmasına vesile olduğundan imkanı olanların ve sağlığı en verenlerin oruç tutmaları tavsiye edilmektedir. Şaban ayı boyunca olmasa bile Pazartesi ve Perşembe oruçlarının tutulması önerilmektedir. 

ŞABAN AYI ZİKİRLERİ

Tövbe kapılarının açıldığı, Allah’ın merhametinin kullarının üzerinde olduğu şaban ayında Allah’ın rızasını kazanmak ve günahların affedilmesi için bol bol tövbe istiğfar çekilmesi tavsiye edilir. Zikir ve teşbih çekmek Allah’ın varlığını, birliğini ve yüceliğini tekrara tekrar yinelediği için sıklıkla çekilmesi çok sevaptır. Şaban ayı boyunca her gün çekilmesi faziletli olan zikir ve teşbihler şöyledir:

1- Sübhanallah

2- Elhamdülillah

3- La ilahe illallah 

4- Allahu Ekber

5- Sübhanallahi ve bihamdihi sübhanallahi'l azim.

6- La havle ve la kuvvete illa billah.

7- Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahü vallahü ekber

Günahların affı için okunacak tövbe duası! Tövbe duaları okunuşu ve meali...

ŞABAN AYI NE ZAMAN

2021 yılında Şaban ayı 14 Mart Pazar günü başlayıp 13 Nisan Salı gününe kadar sürmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı