Küçücük dükkanda 56 yıldır sürdürdüğü terzilikle 4 çocuğunu ve eşini okuttu!

Mardin'de yaşayan 67 yaşındaki Ekrem Ayanoğlu 56 yıldır kadın terziliği yaparak geçimini sağlıyor. Ayanoğlu yarım asrı geçen meslek yaşantısı sayesinde 4 çocuğunu ve eşini üniversitede okuttu. Usta terzi 56 yıllık meslek hayatına 40'ı aşkın çırak yetiştirerek gelişen teknolojiye rağmen işini yapmayı sürdürüyor.

Küçücük dükkanda 56 yıldır sürdürdüğü terzilikle 4 çocuğunu ve eşini okuttu!
Küçücük dükkanda 56 yıldır sürdürdüğü terzilikle 4 çocuğunu ve eşini okuttu!
GİRİŞ 19.03.2021 15:15 GÜNCELLEME 19.03.2021 15:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mardin’in Artuklu ilçesinde yaşayan 67 yaşındaki Ekrem Ayanoğlu, tarihi Revaklı Çarşı'da 56 yıldır kadın kıyafeti dikiyor. Hazır giyimin terzilik mesleğini bitirme noktasına getirmiş olmasına rağmen hala sipariş alıp kıyafet diken Ayanoğlu, küçük dükkanında 40’ı aşkın çırak yetiştirip Türkiye'nin farklı illerine gönderdi. İşinden kazandığı gelirle 4 çocuğunun yanı sıra eşinin de üniversite okumasını sağlayan Ayanoğlu, teknolojiye kafa tutarak işini yapmaya devam ediyor.

70 yaşındaki demir ustası, 8 yaşından beri demiri sanatla buluşturuyor!



Terzilik sayesinde okuttuğu eşi emekli bile oldu

Meslekte 56'ncı yılına girdiğini kaydeden Ayanoğlu, "Küçük yaşlardan itibaren bu işe başladım. Meslekte yarım asrı geride bıraktık. Şimdiye kadar 40'ı aşkın çırak yetiştirdim. Onlar da Türkiye'nin farklı illerine giderek iş kurdular. Eskiden gece yarılarına kadar çalışıp siparişleri yetiştirmeye uğraşıyorduk. Haftada 200 elbise çıkardığımız günler de oluyordu. Bu işten kazandığım parayla 4 çocuğumu okuttum, 3'ü üniversiteyi bitirdi. 1'i lise, ayrıca eşimin de üniversite okumasına katkı sağladım. Eşim emekli bile oldu. Ben okumadım, onlar okusun istedim. Bayramlarda çok yoğun olurduk. Müşteriler geliyordu, yetiştiremiyorduk onlara. İstanbul'dan çıraklarım geliyor. Bazen iplik, düğme getiriyorlar bana. Usta nasılsın falan diyorlar. Yani unutmuyorlar bizi, telefonlaşıyoruz. Çıraklarımız bizi unutmadı. Tabii biz de ana baba gibi bakıyorduk onlara. Çırak bizim çocuğumuz gibidir. Küçükken geliyor, büyüyüp askere gidinceye kadar bizde kalıyordu. Mesleği öğreniyordu" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • o. bingel 3 yıl önce Şikayet Et
    bakalim yatağa düşünce kim bakacak amcamiza
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler