Almanya'daki kariyerini bırakıp dönen makine mühendisi keçi yetiştiricisi oldu!

52 yaşındaki makine mühendisi Fuat Güner doğup büyüdüğü Almanya'dan 3 yıl önce kesin dönüş yaptı. Orada çalıştığı kağıt fabrikasından 3 yıl önce istifa eden Güner Bartın'ın Ulus ilçesinde kurduğu 500 metrekarelik modern ahırda keçi yetiştiriciliği yaparak ekonomik kazanç sağlamanın yanı sıra huzurlu bir hayat sürmenin de mutluluğunu yaşıyor.

Almanya'daki kariyerini bırakıp dönen makine mühendisi keçi yetiştiricisi oldu!
Almanya'daki kariyerini bırakıp dönen makine mühendisi keçi yetiştiricisi oldu!
GİRİŞ 16.03.2021 15:38 GÜNCELLEME 16.03.2021 15:43
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Almanya'da makine mühendisliği bölümünden mezun olan Güner, burada çeşitli şirketlerde teknikerlik ve yöneticilik yaptı. Bir süre sonra baba ocağına dönmeye karar veren Güner, Türkiye'de bazı illerde çalıştıktan sonra son olarak görev yaptığı kağıt fabrikasından 3 yıl önce istifa edip Kumluca beldesine bağlı Doğanköy'e yerleşti. Burada dedelerinden kalan arazileri değerlendirmek için araştırma yapan Güner, keçi yetiştirmeye karar verdi.

36 yıl kamyon şoförlüğü yaptı, huzuru köyüne yerleşip yüzlerce ağaç dikmekte buldu!


İnsanlara örnek olmak istedim

Fuat Güner, Almanya'da yaşadığı dönemlerde 4-5 yılda bir geldiği köyünün ekonomik potansiyelini gördüğünü söyledi. Köyüne geldiği dönemlerde insanların hayvan yetiştiriciliği yapmadığını ve arazilerin atıl şekilde durmasına üzüldüğünü dile getiren Güner, "İnsanlar burada neden hayvancılık veya seracılık yapmıyor, diye hayret ettim. Almanya'dan gidip gelirken 'Burada ne yapabilirim?' diye düşündüm. Köyümüzdeki doğa örtüsünün özellikle keçi yetiştiriciliği için uygun olduğunu gördüm. Ben de insanlara örnek olması için burada keçi yetiştiriciliğine başladım." diye konuştu.

Allah'ın verdiği aklı kullandım

Güner, köylerde üretimde bulunmanın önemine işaret ederek, "Örneğin marketlerden aldığımız fasulye, nohut gibi konserve gıdalar buralarda üretilebilir ama insanlar bu toprakları verimsiz olarak görüyorlar ve şehirlere göç etmek istiyor. Bu işe girişmek istediğim zamanlar bana 'Bu iş olmaz.' diyenler oldu ama ben Allah'ın verdiği aklı kullanarak hayvancılığa başladım." dedi.

İşe 50 keçiyle başladığını, 100 keçiye ulaştığını aktaran Güner, "Bu sayıyı 1-2 sene içinde 250'ye çıkarmayı hedefliyorum. Bu işi yaparken hem işimin efendisi oluyorum, hiç karışan yok hem de ciddi bir gelir elde etmiş oluyorum." ifadesini kullandı.

Sabır gerektiren bir iş

Güner, keçi yetiştiriciliğini, yemleme için palet ve yem kırma makinesi alarak profesyonel hale dönüştürmek istediğini, dağlık arazilerdeki böğürtlen dikenlerini keserek işleyeceğini anlatarak, "Hayvanlar bahar ve yaz aylarında doğadan besleniyor, yaptığım yem de kış yiyecekleri olacak. Fındık kabuğunu da öğüterek arpa ve buğdayla karıştırıp palete dönüştüreceğim. Burada yaz kış maliyet neredeyse sıfır olacak. Ama sabır gerektiren bir iş çünkü 2-3 sene ekonomik olarak bir şey kazandırmıyor." şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Öfkeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler gurbetçi kardeşim. Örnek olursun bizdeki bazı tenbellere
    Cevapla
  • Y.ozeren 3 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber mesleği Allah CC utandırmasın bereket versin
    Cevapla
  • Bayrampaşalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Almanya’yı bırakıp bu iş başlamış Alman ekolü var başaracaktır biz ne yapıyoruz işin kolayına kaçıyoruz ipini koparan İstanbul’a kaçıyor elinde elma tel olacak lüks yaşam üretmeden atalardan kalan arazileri ekme biçme parsel parsel sat sonrada iş yok güç yok diye masal anlat al ne güzel örnek tebrik ediyorum bu arkadaşı inşallah daha başarılı olur.
    Cevapla
  • Mühendis 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende almanyada yaşiyorum, çevrem dolu bunun gibi "kaldirim Mühendisleriyle,, En iyisini yapmiş burada kaldirimlarda boş boş gezecegine gitsin biraz çalişsin. Not bende "KALDIRIM" Mühendisim ,BU beyefendi gibi
    Cevapla
  • Aysel 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşagida 39 lu nikli yorumcu, Sen utanmiyormusun benim çoban kardeşlerimi aklinca küçümsemeye, Ama her daim taze süt taze köy yumurtasi olsun diye buradan begenmediginiz çobanlarin BIZZAT ayaklarina kadar gidersiniz, Allah seni bildigi gibi yapsin. Buradan bizlerin nezninde degerli ve kiymetli köylü ve çoban dostlarimizi selamliyorum
    Cevapla
  • 39 lu 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamın ruhu çoban, napsın?
    Cevapla
  • Hayreddin Şakar 3 yıl önce Şikayet Et
    Ruhu çoban olan insanı, doktor da yapsanız, mühendis de yspsanız mecrasını buluyor işte
    Cevapla
  • Kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    N'ber,, Meslektaş, MaaşaAllah Almanyada herkes Mühendis , Dostlar bende Mühendisim,,
    Cevapla
  • Hatice 3 yıl önce Şikayet Et
    O adamla evlenmek isterdim
    Cevapla
  • Sedat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende keçi yetiştirmeyi düşünüyorum
    Cevapla
  • Esra 3 yıl önce Şikayet Et
    Senmi ,,inanmam. Harbimi diyorsun, teyze bu adam ne yapsin senin gibi 70 lik nineyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı