Gıda mühendisliği mezunu ev kadını pandemide iş kadını oldu!

Sivas'ta yaşayan 2 çocuk annesi Simel Yıldırım Gaziantep Üniversitesi gıda mühendisliği mezunu. Ancak okulu bitirdikten sonra hiç çalışmayan Yıldırım çocuklarını büyütmeyi tercih etti. Uzun yıllardır ev hanımı olan ve çocuklarıyla ilgilenen kadın girişimci pandemiyi fırsata çevirenler arasında yerini aldı. Simel Yıldırım pandemide evde yaptığı doğal ürünleri internet sitesi üzerinden satmaya başladı.

Gıda mühendisliği mezunu ev kadını pandemide iş kadını oldu!
Gıda mühendisliği mezunu ev kadını pandemide iş kadını oldu!
GİRİŞ 16.03.2021 14:01 GÜNCELLEME 16.03.2021 14:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sivas'ın kent merkezinde yaşayan 2 çocuk annesi, gıda mühendisi Simel Yıldırım’ın hayatı Kovid-19 sürecinde değişti. Kovid-19 sürecinde internet üzerinden alışverişin artmasını fırsat bilen Yıldırım, ürettiği yöreye özgü doğal ürünleri kurduğu internet sayfası üzerinden satmaya başladı. Yıldırım’ın satışa sunduğu doğal ürünler arasında; kavurma, manda yoğurdu, peynir, erişte, hingel ve köy yumurtası yoğun talep görüyor.

Kadın girişimci 25 metrekare dükkanda başladığı iş sayesinde 6 kişiye istihdam sağlıyor!


 
Uzun yıllardır ev hanımıydı, pandemiyle birlikte hayatı değişti

Simel Yıldırım, gıda mühendisi olmasına rağmen hayatını çocuklarına adadığını belirterek, “İki çocuk annesiyim, Gaziantep Üniversitesi gıda mühendisliği bölümü mezunuyum. Üniversiteyi bitirdikten sonra çocuklarımı büyütmeyi tercih ettim. Hiç çalışma fırsatım olmadı, çocuklarımı kimseye emanet etmek istemedim. Çocuklarımın birisi üniversite mezunu, diğer oğlumda hala üniversitede okuyor. Onlarla birlikte bir iş yapmak istedim, artık evde oturmak istemedim. İş yapmaya başlarken de pandemi süreciyle birlikte  internet üzerinden alışverişe olan talebinde artmasını göz önünde bulundurarak bende böyle bir şeyi tercih ettim. Online satışla tamamen halkımıza doğru ürünleri ulaştırmayı hedef edindik. Elimizde şu an bulunan ürünlerin hemen hemen hepsi doğal ürünler. Ürünlerimizin neredeyse tamamın da bizzat evde beğenip, test edip memnun olduğumuz ürünleri tüketime sunmaya çalışıyoruz. Hiçbirini denemeden, tadına bakmadan veya beğenmediğimiz sıkıntılı olacağını düşündüğümüz hiçbir ürünü ulaştırmıyoruz” 


 
Bizden ürün satın alan herkes çok memnun

İnternet üzerinden satışını yaptığı ürünlere talebin her geçen gün arttığını söyleyen Yıldırım, “İnternette şu an yeni yeni duyuluyoruz, yalnız ulaştığımız müşterilerimiz ürünlerimizi beğenip tekrar dönüş yapıyorlar. Buda bizi çok memnun ediyor çünkü ürünlerimizin kalitesine, hijyenine ve sağlığına hepsine güvendiğimiz için onların beğenileri bizi memnun ediyor. 2 ve 3. Siparişlerde bizim için kriter oluyor. Gelişen dünyada her şey sanal ortamda ilerliyor bende işimi onun üzerine kurmayı hedefledim, çocuklarımla birlikte sanal ortamda müşterilerimiz taleplerine ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz” dedi.



Dijitalleşen dünyaya ayak uydurdular

Simel Yıldırım’ın oğlu Mustafa Yıldırım, internet üzerinden satışlarda annesine yardımcı olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz yılda pandemiden dolayı insanların sürekli olarak internetten alışveriş yaptığını ve yıl içerisinde yaptıkları alışverişlerin portföyünü arttırdığını fark ettik. Bizde bu süreçte halihazırda 20 sene yürüttüğümüz gıda işini neden dijitalleştirmeyelim dedik. Şu anda annemin öncülüğünde birlikte, işimize başladık. Ben işin internet kısmına bakıyorum. Sipariş alımı, siparişin hazırlanması süreçlerinin başlamasına bakıyorum talebimiz gün geçtikçe artıyor. Şu anda bizi memnun eden bir düzeyde başlangıç için güzel bir talebimiz var” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • mustafa dag 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler... Sayfanın adı nedir haberde yazsaydınız..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!