Kadın girişimci 25 metrekare dükkanda başladığı iş sayesinde 6 kişiye istihdam sağlıyor!

Kayseri'de yaşayan 44 yaşındaki Remziye Somyürek'in başarısı duyanları kendine hayran bırakacak cinsten. Somyürek ailesinin geçimine katkıda bulunmak için bir unlu mamüller firmasında çalışıyor. Daha sonra ise kendi işyerini açma hayali kurarak 25 metrekarelik dükkanda evindeki fırınıyla kendi işini kuruyor. Şimdilerde başarılı kadın işler büyüttü ve 280 metrekarelik iş yerinde 6 kişiye istihdam sağlıyor.

Kadın girişimci 25 metrekare dükkanda başladığı iş sayesinde 6 kişiye istihdam sağlıyor!
Kadın girişimci 25 metrekare dükkanda başladığı iş sayesinde 6 kişiye istihdam sağlıyor!
GİRİŞ 16.03.2021 12:41 GÜNCELLEME 16.03.2021 12:43

Kadın girişimci örneklerinden biri de Kayseri'den geldi. 44 yaşındaki kadın girişimci Remziye Somyürek'in ilk olarak aile geçimine katkıda bulunmak için başladığı unlu mamüller işinde hayatı değişti. Burada çalışırken kendi işini kurmak isteyen ve 25 metrekare dükkanda evindeki malzemelerle bu işe başlayan kadının şimdilerde 280 metrekare dükkanı ve 6 çalışanı bulunuyor.

Sobada yakmak için aldığı odunlarla yeteneğini keşfetti, sanat eserleri üretiyor!



6 çalışanıyla birlikte doğal katkısız ürünler üretiyor

Hikayesini anlayan Somyürek, “Önceden bir unlu mamuller firmasında çalışıyordum. Oradan çıktıktan sonra kendi işimi yapmayı düşündüm. 25 metrekarelik bir yerde tutarak oraya evden ocağımı getirdim. Onunla işe başladım. Şuanda işimi büyüttüm. 280 metrekare olan bu dükkanımda 6 çalışanımız var. Burada ürettiğimiz ürünlerin hepsi doğaldır. Katkı maddesi kullanmıyoruz.  Köy yufkası, tandır böreği, su böreği, katmer, şerit, Kayseri mantısı, yaprak sarması ve yaş pasta gibi ürünler yapıyoruz” şeklinde konuştu. 



Kadınların azimle yapamayacakları hiçbir şey yok

Kadınlara da mesaj veren Somyürek, “Ben buralara kadar tek başıma mücadele vererek geldim. Her kadında azimlidir. Mutlaka yapar. Azimle kadınların yapamayacağı hiçbir şey yoktur” dedi.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız