18 yaşında çırak olarak başladığı baba mesleğini 40 yıldır sürdürüyor!

Aydın'da yaşayan 58 yaşındaki Ruhi Saatçioğlu 18 yaşından beri saatçilik yapıyor. 40 yıldır saatçilik mesleğini aynı sevgiyle sürdüren Saatçioğlu azmi ve çalışkanlığıyla gençlere taş çıkartıyor. Meslekte üçüncü kuşak olduğunu babasının ve dedesinin de saatçi olduğunu ifade eden Ruhi Saatçioğlu 'Dedemizden miras kalan mesleği itinayla devam ettiriyorum. Mesleğimi seviyorum' dedi.

18 yaşında çırak olarak başladığı baba mesleğini 40 yıldır sürdürüyor!
18 yaşında çırak olarak başladığı baba mesleğini 40 yıldır sürdürüyor!
GİRİŞ 10.03.2021 17:31 GÜNCELLEME 10.03.2021 17:39

18 yaşında baba ve dede mesleği olan saatçiliğe çırak olarak başlayan ve 40 yıldır aynı şevkle mesleğini icra etmeye devam eden 58 yaşındaki Ruhi Saatçioğlu Aydın'da yaşıyor. O günden bu güne kadar hiç ara vermeden saat tamiri yapmayı sürdüren Saatçioğlu mesleğin dedesinden miras kaldığını ve itinayla sürdürdüğünü söylüyor.

Sivas'ta unutulmaya yüz tutmuş saraçlık mesleğini 50 yıldır sürdürüyor!

Eski saatlerin tamiri daha zor oluyor

Eskiye nazaran saat tamirinin azaldığını söyleyen Saatçioğlu, “Özellikle erkeklerin tercihi olan saat eskiden köstekli saat, cep saati gibi kullanım olarak revaçtaydı. Zamanla değişime uğrayarak model olmak üzere çeşitli teknolojik aletlerin de yaygınlaşmasıyla önemini biraz olsun yitirdi. Lakin şimdilerde antika severlerin saat merakı sayesinde işlerimizi sürdürüyoruz. Eski saatlerin tamiri olsun parça tedariki olsun özenle arayıp zor şartlar altında tedarik ederek antika severlerin merakını ve heyecanını biz de yaşamış oluyoruz. Onları mutlu etmek beni daha çok mutlu ediyor. Bugüne kadar her türlü saati tamir ettim. Binlerce saat elimden geçti diyebilirim. Kol saati, duvar saati, masa saati, çalar saat, köstekli saat ve daha niceleri, hepsi elimden geçti” diye konuştu. 


 
Zamanı tamir etmek güzel bir duygu

Saat tamirciliğinin güven meselesi olduğunu da belirten ve insanların saatlerini severek ve güvenerek kendisine bıraktığını belirten Saatçioğlu, “Dededen, babadan gelen bir çizgimiz var. Bu çizgimizden şaşmadan devam ediyoruz. Müşterilerimiz güvenle bizi tercih ediyor. Yaşadığım ilçeyi ve insanlarımızı seviyorum. Herkes benden memnun, onlar da beni seviyor. Şu an 58 yaşındayım. Bu küçük ve şirin iş yerimde saat tamiri, bakım ve satışını yapıyorum. Bu güne kadar zamanı ayarlamaya devam ettim, yaşım elverdiği müddetçe de zamanı ayarlamaya devam edeceğim. Zamanı tamir etmek güzel bir duygu" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim