Muğla'da bir köy 36 yıl sonra ezan sesine kavuştu!

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Sek köyü sakinleri 36 yıl sonra ezan sesine kavuştu. Köy halkı artık 5 vakit ezan sesi duyabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Muğla'da bir köy 36 yıl sonra ezan sesine kavuştu!
Muğla'da bir köy 36 yıl sonra ezan sesine kavuştu!
GİRİŞ 07.04.2021 11:56 GÜNCELLEME 07.04.2021 12:47
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı kırsal Sek köyü 36 yıl aradan sonra ezan sesine kavuştu. Ramazan ayına günler kala yeniden ezan sesine kavuşan köylüler, köye yeniden cami yapılmasına vesile olan herkese teşekkür ederek merkezi sistemle de olsa köyde yaşayanların ezan sesi duymasına katkı sağlayan enerji şirketine minnettar oldu. Sek köyü sakinleri artık 5 vakit ezan sesi duyabilecek.

Bursa'da 613 yıllık caminin minaresi yıkıldı! Şimdi duvarı var, çatısı yok


Köyde 36 yıldır ezan okunmuyordu

Sek köyüne 2014 yılında muhtar seçildiğini ve o dönem verdiği sözlerin başında köye cami yapıp 36 yıldır hasret kaldıkları ezan sesini yeniden yükseltmek olduğunu belirten Muhtar Niyazi Dülger, verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Köy muhtarlığı olarak bir enerji şirketiyle  sürekli görüştüklerini ve zaman zaman sosyal ihtiyaçlarının karşılanması hususunda destek aldıklarını belirten Dülger, “Köyümüzde 36 yıldan bu yana ezan okunmuyordu. Bu da bizim için ciddi bir eksiklik ve zor bir durum idi. Önce köylülerimizin ve hayırseverlerin desteği ile camimizi yaptık. Ardından da imamımız olmasa da 5 vakit ezan sesi duyulacak şekilde sistem kurduk. Bu konuda bizlere her türlü desteği veren başta enerji şirketinin Kurumsal İletişim Direktörü Cafer Varol olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
 

Kadıköy'de 118 yıllık tarihi köşk terk edildi, harabeye döndü


Mağarada yaşıyor gibiydik

Köyde 36 yıl sonra yükselen ezan sesi ile oldukça duygusal anlar yaşadıklarını ve bazı kişilerin gözyaşlarını tutamadığını kaydeden köy sakinlerinden Türkan Dülger ise “Ezan sesini duyuncaya kadar kendimizi sanki mağarada, mahrumiyet bölgesinde yaşıyormuş gibi hissediyorduk. Artık eski günlerimize döndük. Çok mutluyuz” diye konuştu. 

Ezan sesine hasret kalmıştık

Yılın belli dönemlerinde köyde yaşayan Gülbeyaz-Nihat Selek çifti ise yıllar sonra, ezan sesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Ezan sesine hasret kalmıştık. Bizi bu sese kavuşturanlara teşekkür ediyoruz” dedi. Köyün en yaşlı sakinlerinden Ümmühan Demir ise, gençlik yıllarında duyup köyünde 36 yıldır hasret kaldığı ezan sesini yeniden duyunca asası ile camiye koşup caminin önünde ceketini çıkarıp şükür namazı kıldığını söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 16
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu güzel bir haber. Fakat o köylüler namaz kılıyorlar mı ? Bu millet namazı unuttu. Namazı olmayanın dini olmaz. Namaz kılmamak büyük AFETTİR. Camiiler boş, camiiler sessiz, camiiler mahzun. Allan (C.C.) bunun hesabını er geç soracaktır. "Ey kişi, namaz kılmak senin tercihin değildir, sen namaz kılmaya zaten mecbursun, daha nereye kadar kaçacaksın ? " (Namaz kılmayan kafirdir; Hadisi Şerif) Haydi var-git. Güzelce bir abdest al, an itibariyle namaza başla da bir adım Allah'a (C.C.) yaklaş. Allah (C.C.) buyurdu (Kulum bana yürüyerek yaklaşırsa ben ona koşarak yaklaşırım) Allah (C.C.) hepimize namaz, Kuran nasip etsin, amin.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    eski zamanda ilk ezanı Bilal i Habeş i bir toprak damın üstüne çıkaracak okumuş,ilk namazda yerde toprak üstünde kılınmıştı. ezan okumayı bilen biriniz,namaza önderlik yapacak bi bileniniz yok muydu.ibadet için illa cami gerekmez.
    Cevapla
  • O k u r 2 yıl önce Şikayet Et
    İnş. imamınız da olur.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    BU HABERE KÖYLÜLER ADINA ÜZÜLDÜM Nasıl oluyorda köyde cami olmuyor?Köyün en yetkilisi muhtar ne işe yarıyor?Diyanet işlerine başvursaydı cami elbette yapılırdı?Muhtara ve aklı başındaki köylüye yazıklar olsun sınavda olduklarını daha bilmeyip Dişnden uzak yaşamışlar yazıklar olsun.
    Cevapla
  • c25 2 yıl önce Şikayet Et
    Ezan sesine kavuşmaları güzel ama bu zamana kadar ne den hiç sesleri çıkmamış, bu işe hiç kimse neden öncülük etmemiş, ben bir kardeşi olarak çok üzüldüm. Bizim köylüler bizim köy yeni bir cam yaptırdılar. Cami eskimişti yıkıp yenisini inşa ettiler Çokta güzel bir camı Çok yerdeki camilerden daha da güzel Allah yapanlarda ve sebep olanlarda razı olsun . Bütün köylüler ellerinden geleni yaptılar . Köylüler ellerinde ne varsa yardım edeceği ölçüde yardım ettiler. Parası olmayanda inşaatta işçilik yaptı. Çok geç kalmış olmanıza rağmen yende sevindirici
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar