19 yaşında 1.42, 51 yaşında 2.34 m boyunda! Hem cüce hem deve

1899'da Avusturya'da doğan Adam Rainer 19 yaşında cüce sayılan 1.42 m boyundayken 21 yaşında büyümeye başladı. 51 yaşında hayatını kaybettiğinde boyu 2.34 oldu

19 yaşında 1.42, 51 yaşında 2.34 m boyunda! Hem cüce hem deve
19 yaşında 1.42, 51 yaşında 2.34 m boyunda! Hem cüce hem deve
GİRİŞ 05.04.2021 15:11 GÜNCELLEME 05.04.2021 15:44

Ortalama boylarda ebeveynlere sahip olan Adam Rainer 19 yaşına kadar cüce sayılabilecek bir boy olan 1.42 m boyundaydı. 2 defa orduya katılmak için başvursa da cücelik sınırının altında kaldığı için orduya alınmadı. Cüce olmasına rağmen doktorları el ve ayaklarının boyuyla orantılı olarak çok büyük olduklarını söylüyorlardı. adam 21 yaşına geldiğinde hayatı tamamen değişti. 21 yaşında başlayan inanılmaz büyümesi 10 yıl kadar sürdü. 1.42 olan boyu artık 2.16'ya çıkmıştı. bu süre zarfında ekstrem bir belkemiği eğriliği problemi baş gösterdi. Kendisine akromegali teşhisi konuldu.

Yanlışlıkla yaptırdığı hormon testi sonucu hayatı altüst oldu!


51 yaşında hayata gözlerini yumduğunda 2.34 m idi

Doktorlar duruma hipofiz bezindeki bir tümörün sebep olduğunu keşfettiler fakat ameliyat 10 yıldır büyümekte olan tümörün etkisini sadece azaltabildi. sonuç olarak adam büyümeye devam etti fakat büyüme hızı yavaşladı. Adam'ın sağlığı gittikçe kötüleşti. önce sağ gözü kör oldu, sonra sol kulağı sağır. belli bir süre sonra belkemiği eğriliği o kadar kötü hale geldi ki adam yatağa mahkum oldu. adam rainer 51 yaşında hayata gözlerini yumduğunda boyu 2.34 idi. cüce olarak başladığı hayatını dev olarak bitiren ilk insan oldu böylece; dünya tarihinde her iki sınıflandırmaya da girebilmiş başka bir insan bulunmamakta.

3 yıl vertigo zannederek önemsemedi, kolunu kesilmekten son anda kurtardı


Akromegali tümörü nedir?

Akromegali, beyin tabanında bulunan hipofiz bezinin ön bölümünün aşırı çalışmasına bağlı bir durumdur. büyüme tamamlanmadan, kemiklerin uzaması sona ermeden erken çağlarda baş gösterirse jigantism adı verilen dev görünüm oluşur. bozukluk büyüme çağının bitiminden sonra baş gösterirse, el ve ayakların genişlemesi, çene ve burnun büyümesi ve sesin kalınlaştığı görülür.

8-10 yıl sonra pek çok rahatsızlığa neden olabilir

Bu durumda erken teşhis ve iyi bir cerrahi müdahale şarttır. Teşhis kısmının zorluğu aslında kişinin kendi başına teşhis etmesinin neredeyse imkansız olduğu belirtiler taşıyor olması. Ayağınızın elinizin büyümesini rahatlıkla kilo almak olarak değerlendirebilirsiniz, burun dudak şişkinliğini tamamen yüz karakteristiği olarak görebilirsiniz, ileri yıllarda şeker hastalığı çıktığında insülin iğnelerinizle yaşayarak devam edebileceğinizi düşünebilirsiniz. halbuki sinsi ilerleyen ve 8-10 yıl sonra aniden körleşme, kalp vb. iç organ büyümeleri yaşama riskinizin çok yüksek olduğu bir hastalıktır.

Nüksetme riski taşıyor

Maalesef bir tesadüf veya ciddi bir check-up ile teşhis edebilirsiniz ancak. emin olabilmek için yaptırdığınız ogtt'ler normalde 1-2 günde çıkarken bunu gh eşliğinde kontrolleri bir hafta sürer ve o bir hafta geçmek bilmez. mr çektirmeden zaten fiziksel olarak varlığından da emin olamazsınız. diyeceğim o ki, teşhisi zor, tedavisi ve tedavi sonrası 3-4 aylık süreci oldukça streslidir. Tamamen atlatmış biri olarak diyebilirim ki, 2009 yılı hayatımın en zor yılıydı. Hala da %100 emin değilim, nüksetme riski taşıdığı için, ama bunu sürekli düşünerek yaşanamayacağını öğrendim en azından.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor