Görme engelli Emre dinleyerek Kuran-ı Kerim'i öğrendi, 2,5 yılda hafız oldu!

Denizli’de babası tarafından terk edilen görme engelli Emre Akşit, dinleye dinleye Kur'an-ı Kerim’i öğrenerek, 2,5 yılda hafız oldu.

GİRİŞ 26.04.2021 14:00 GÜNCELLEME 26.04.2021 15:56
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Denizli’de yaşayan 27 yaşındaki doğuştan görme engelli Emre Akşit, 2,5 yılda dinleyerek Kur'an-ı Kerim’i ezberledi, hafız oldu. Arapça eğitimine devam eden Akşit, İstanbul’da kabartma yazılı Kur'an-ı Kerim eğitimini tamamladı. Engelli  Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) giren Akşit’in hedefi ise kabartma yazılı Kur'an-ı Kerim’i görme engellilere öğretmek. Emre Akşit, bunun için müezzin olarak atanmayı bekliyor.
 

Ordu'da 50 yaşındaki kadın pandemide kendi işini kurdu, sipariş alıyor!


Öz babası gibi sevdiği üvey babası sayesinde hafızlığı tamamladı

Öz babasının kendisini annesi ile birlikte terk ettiğini, üvey olsa da öz babası gibi sevdiği İbrahim Sönmez’in desteğiyle Kur'an-ı Kerim’i öğrendiğini ve hafızlığını tamamladığını anlatan Emre Akşit, “Denizli Sahabiye Vakfında görme engelli olmama rağmen, 2,5 senede hafızlığı dinleyerek bitirdim. Daha sonra kabartma Kur'an-ı Kerim eğitimi almak için İstanbul’a gittim. Hatta orada beni umreye de götürdüler. Rabbim bütün hocalarımdan razı olsun. Şu anda da Arapça ilmine devam ediyorum atanmayı bekliyorum.  EKPSS’ye girdim. Diyanetten atanmayı bekliyorum inşallah. Müezzin olmak istiyorum ileride de hedefim inşallah, kabartma Kuran’ı Kerim’i herkese öğretmek. Camilere taşımak, bu Kuran eğitimini. Rabbim bütün hocalarımdan razı olsun. Benim buralara gelmeme vesile olan öz olmadığı halde hatta üvey kelimesini bile kullanmıyoruz elhamdülillah baba oğul gibi yaşıyoruz kendisiyle babama çok teşekkür ediyorum. Öz babam terk etti. Kesinlikle ondan bir şey beklemiyorum zaten” dedi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • Kasım Ocak 2 yıl önce Şikayet Et
    Seni ve sana yardımcı olan üvey babanı tebrik ederim. ALLAH CC razı olsun.
    Cevapla
  • muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah hem sana hem üvey babana. O babanın ayakları öpülür. Kimi öz çucuğuna işkence dayak taciz yapar, kimi de böyle öz bile değilken alim yapar. Niye? Ne fark var iki baba arasında?.. Tek fark İMAN dostlar. İman en büyük nimet. Karısını çocuğunu döven kim varsa %99 u alnı secde göremeyenlerdendir.
    Cevapla
  • A dayı 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şey de bir hayır vardır. Baban terk etmiş o günahını çekecek ama terk edilmeseydin o üvey babayla karşılaşmayıp belki de hafız olamayacaktın. Belki iyi ki terk edilmişsin.
    Cevapla
  • kenann 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunu açık etsin tebrik ederim
    Cevapla
  • Maho 3 yıl önce Şikayet Et
    O üvey babadan Allah razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez