Koronavirüsten ölen babanın arabası vasiyeti üzerine Türk Kızılayı'na bağışlandı

Bolu'da yaşayan ve 23 Temmuz 2020 tarihinde yakalandığı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden 81 yaşındaki Recep Coşkun oğluna arabasının Türk Kızılay'ına bağışlanmasını vasiyet etti. Yasal işlemlerin ardından araç teslim edildi.

Koronavirüsten ölen babanın arabası vasiyeti üzerine Türk Kızılayı'na bağışlandı
Koronavirüsten ölen babanın arabası vasiyeti üzerine Türk Kızılayı'na bağışlandı
GİRİŞ 24.05.2021 13:51 GÜNCELLEME 24.05.2021 14:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bolu İzzet Baysal Mahallesi'nde yaşayan Recep Coşkun, 23 Temmuz 2020'de Kovid-19'a yakalanması sonucu hastanede tedavi altına alındı. Sağlık durumu kötüye gidince refakatçi oğlunu yanına çağıran Coşkun, kıymetli eşyalarını kardeşleri arasında paylaştırmasını, 2012 model otomobilini de Türk Kızılay'a bağışlamasını vasiyet etti. Babası kısa süre sonra vefat eden Coşkun, yasal sürecin tamamlanmasının ardından Türk Kızılay Bolu Şube Başkanı Muhsin Kınacı ile iletişime geçerek aracı ekiplere teslim etti

Amasya'da adını dağlara yazdırmıştı, koronavirüse yenik düştü!


Bizim için zor anlardı

Emekli Hasan Coşkun, babasını Kovid-19'dan kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi. Babasının tedavi sırasında kötüleştiğini belirterek, "Yaşça büyük olduğum için beni yanına çağırdı. Kardeşlerim için 'Oğlum, kıymetli eşyalarımdan şunu şuna ver, şunu şuna ver.' dedi. Ben de babamın söylediklerini kardeşlerime verdim. Araç için tekrar yanına çağırdı. 'Aracımı Kızılay'a bağışla oğlum.' dedi. Tabii o anlar, bizim için zor anlardı." diye konuştu. Babasının Türk Kızılay'a bağışladığı araca 4-5 yıl bindiğini aktaran Coşkun, "Araç çok temiz, kullanılmadı pek. Rahmetli babam, gözü gibi bakardı aracına. Babamın vasiyetini evlatları olarak yerine getirdik. İnşallah bundan sonra bu araç Bolu halkına, Kızılay'a, insanlığa güzel hizmet verecek. Babama ve anneme hayır olarak geri dönecektir. Öyle ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.



İnşallah Recep amcamızın amel defteri kapanmayacak

Türk Kızılay Bolu Şube Başkanı Kınacı da düşüncesinden dolayı özellikle Recep Coşkun'a müteşekkir olduklarını dile getirdi. Salgın döneminde ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi ve sıcak yemek dağıtımları ile şehit aileleri, yetim ve engellilere yönelik yardımlarının devam ettiğini bildiren Kınacı, aracın bu hayır işlerinde kullanılacağını bildirdi. Kınacı, "Ailemize, Türkiye ve dünyada Kızılay'a bağış yapmaları için bütün hayırseverlere örnek oldukları için son derece müteşekkiriz. İnşallah Recep amcamızın amel defteri kapanmayacak. Allah hepsinden razı olsun, sonsuz teşekkürler." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah kabul etsin. Kendisi de cennet mekan olsun.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor