Erzurum'da öğrenciler ders zamanı muhtarın evinin çevresinde toplanıyor!

Erzurum'un Oltu ilçesinde yaşayan bir grup öğrenci koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların uzaktan eğitime geçmesiyle Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) bağlanabilmek için her gün internetin bulunduğu muhtarın evinin çevresinde toplanıyor.

Erzurum'da öğrenciler ders zamanı muhtarın evinin çevresinde toplanıyor!
Erzurum'da öğrenciler ders zamanı muhtarın evinin çevresinde toplanıyor!
GİRİŞ 22.06.2021 17:28 GÜNCELLEME 22.06.2021 17:28

İlçeye 26 kilometre uzaklıktaki 120 hane, 450 nüfuslu İnci Mahallesi'nde evlerinde internete bağlanamadığı için EBA'ya ulaşamayan bir grup öğrenci, sağlıklı internet erişimi için muhtarın evinde bulunan ‘Wi-Fi'yi kullanıyor. Mahallede 12 yıldır muhtarlık yaptığın söyleyen İsmail Altaş, "Pandemi nedeni ile öğrenciler yaklaşık 1 yıldır mağdur oldular. İnternet var ama çekmiyor. Defalarca müracaat ettik, bir sonuç elde edemedik. Köydeki yaklaşık 50 öğrenci evimdeki Wi-Fi'den yararlanıyor. Onlar için gün boyu internet hattını açık bırakıyorum. Çünkü dersi olan gelip evimin etrafında oturuyor. Yazın iyi, kışın soğukta, bazen de yağmurlu havada ders görüyorlardı. Hepsini evimde ağırlamak isterim ama öyle bir imkanımda yok. Öğrencilerin bu çilesi yüz yüze eğitimle biter" diye konuştu.

Şifa deposu ıhlamur, Karacabey'in geçim kaynağı! Kilogramı 250 liradan satılacakŞifa deposu ıhlamur, Karacabey'in geçim kaynağı! Kilogramı 250 liradan satılacak


İzmir'de minibüs şoförü içki ve sigarayı bırakanı 5 yıl ücretsiz taşıyacak!İzmir'de minibüs şoförü içki ve sigarayı bırakanı 5 yıl ücretsiz taşıyacak!


İNTERNET ÇEKMİYOR

Öğrencilerden Abdullah Kaya internetin çekmemesi nedeniyle büyük sıkıntı çektiklerini belirterek, "Uzaktan eğitimde derslerin birçoğuna katılamadım. Muhtar amcanın evinin önüne gelip Wi-Fi'den bağlanarak derslere katılabiliyoruz. Zorunlu olmadıkça soğuk ve yağmurlu havalarda gelmedik. Mahallemize verici istiyoruz" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu