Afyonkarahisar'da 1 ton 650 kilogramlık kurbanlık 'Paşa' 50 bin liraya satılıyor!

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yetiştirilerek 1 ton 650 kilogram ağırlığına ulaşan simental cinsi 'Paşa' isimli kurbanlık inek 50 bin liraya satılmak üzere alıcısını bekliyor.

Afyonkarahisar'da 1 ton 650 kilogramlık kurbanlık 'Paşa' 50 bin liraya satılıyor!
Afyonkarahisar'da 1 ton 650 kilogramlık kurbanlık 'Paşa' 50 bin liraya satılıyor!
GİRİŞ 09.07.2021 12:59 GÜNCELLEME 09.07.2021 14:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yetiştirilerek 1 ton 650 kilogram ağırlığa ulaşan simental cinsi "Paşa" isimli inek, iri cüssesinden dolayı alıcısını çiftlikte bekliyor. Kentte, Kurban Bayramı'nın yaklaşması dolayısıyla hareketlilik başlarken besiciler ise yetiştirdikleri kurbanlıkları hayvan pazarlarında görücüye çıkarıyor. Kırkpınar Mahallesi'nde yaşayan Leyla Perçin'in besihanesinde yetiştirdiği 2,5 yaşındaki inek, ağırlığı ve iri cüssesinden dolayı pazara çıkarılamıyor.

Beyin rahatsızlığı nedeniyle bir sabah uyandığında 1990'lı yıllarda olduğunu sandıBeyin rahatsızlığı nedeniyle bir sabah uyandığında 1990'lı yıllarda olduğunu sandı


50 BİN LİRAYA SATILIYOR

Besici Perçin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Paşa" ismini verdikleri ineği, eşi ve çocuklarıyla beslediklerini fiyatını da 50 bin lira olarak belirlediklerini söyledi. Kurbanlık Paşa'ya talip olanları çiftliğe beklediklerini ifade eden Perçin, şöyle konuştu: "Paşa'ya 2,5 yıldır bakıyoruz. Diğer ineklerimizden ayrı bir bakım yapmadık. Onlar ne yediyse Paşa'da aynısını yedi ve bu ağırlığa ulaştı. Tosun gibi oldu. Yonca, saman, patates gibi yiyeceklerle doğal olarak besleniyor. Danamıza birkaç kişi bakmaya geldi ancak fiyatı yüksek bulunca almaktan vazgeçtiler. Biz pazara çıkamıyoruz, bir otomobil parası yapar."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • KASIM KORKMAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    satarsın o fiyata alıcı bulursan et balık kurumu alır sadece piyasadaki adamlara uygun fiyat tan ver çıksın elinden
    Cevapla
  • OSMAN 2 yıl önce Şikayet Et
    hayvanın kulağı kesik kurban olur mu???
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri