15 Temmuz'da sela okuduğu için dövülen müezzin o geceyi anlattı!

İzmir'de 15 Temmuz'da FETÖ/PDY’nin yaptığı darbe girişimi sırasında sela okuduğu için darbedilen müezzin Mehmet Kuzgun o gece yaşanılanları anlattı. Kuzgun 'Sancağımız, bayrağımız ve devletimiz için yaşıyoruz' dedi..

15 Temmuz'da sela okuduğu için dövülen müezzin o geceyi anlattı!
15 Temmuz'da sela okuduğu için dövülen müezzin o geceyi anlattı!
GİRİŞ 15.07.2021 17:02 GÜNCELLEME 15.07.2021 17:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Darbe girişinin yaşandığı 15 Temmuz gecesi İzmir Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'nde sela okuduktan sonra 3 kişi tarafından darbedilen müezzin Mehmet Kuzgun, yaşadıklarını anlattı. Darbe girişiminin önlenmesinin ardından 'Devlet Övünç Madalyası' ve gazilik beratı verilen Kuzgun, bir süre daha görev yaptıktan sonra emekli olup memleketi Manisa'ya yerleşti. O geceyi anlatan Kuzgun, "15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla müftülerimiz aradı. Darbe olduğunu söylediklerinde, o gece milletimize yapılan darbeyi önlemek için camilerimize koşturdum. Cumhurbaşkanımızın sokağa daveti gibi biz de okuduğumuz sela ve ezanlarla vatandaşlarımızı sokağa davet ettik. Bu darbeden kurtulmak için Çanakkale Savaşı'nda olduğu gibi, göğsümüzü siper ederek darbeden kurtulmak için ezan ve selalar okuduk" diye konuştu.

İzmir'de sela okuyan müezzin tartaklandı!İzmir'de sela okuyan müezzin tartaklandı!

Çevresine satarak başladı, 3 fırın sahibi oldu!Çevresine satarak başladı, 3 fırın sahibi oldu!



SALDIRIYA UĞRADIM

Taşlı saldırıya uğradığını aktaran Kuzgun, "Sela verdikten sonra 3 kişi birden geldi. 3'ü de kardeşti bunlar. 'Bu darbe olacak' diye bize bas bas bağırıyorlardı. 'Bu darbeyi siz önleyemezsiniz' diye tepki gösterdiler. O vatan hainleri karşısında dik durarak, sela ve ezanlarımızı okudum. Camiye ayakkabılarıyla girerek caminin camlarını kırdılar. Ellerindeki kaldırım taşlarıyla beni darbettiler. Geldiklerinde 'Biz darbe için geldik. Bu darbe olacak. Bizim güllerimiz açacak, siz solacaksınız' dediler. Ama Allah bunlara fırsat vermedi. Allah bize 15 Temmuz gecesi gibi bir daha böyle bir gece yaşatmasın. Bugün olsa yine kanımın son damlasına kadar vererek, dışarı çıkarım. Biz sancağımız, bayrağımız ve devletimiz için yaşıyoruz. Şehitlerimiz, bizim namusumuzu korumak için kanlarını döktülerse, biz de kanımızın son damlasını vermeye hazırız" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • baki 2 yıl önce Şikayet Et
    gavur izmir demiyoruz boşuna
    Cevapla
  • sani.. 2 yıl önce Şikayet Et
    boşa denmiyor gavur izmir diye....
    Cevapla
  • hamit 2 yıl önce Şikayet Et
    heybetini gizle yiğidim duruşun çakalları korkutuyor.
    Cevapla
  • fatihan 2 yıl önce Şikayet Et
    yine İzmir kendine yakışanı yapmış desenize
    Cevapla
  • HACI 2 yıl önce Şikayet Et
    Acaba hocama saldıranlar içerdemi dışardamı onu bilmek lazım.
    Cevapla
  • cem 2 yıl önce Şikayet Et
    cıktılar diye biliyorum , birisi chp teşkilatındandı . sırf birlik olunsun diye uzerine gidilmedi fazla ama chp yine aynı chp
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi