Doğuştan engelli Sedanur burnunu kullanarak şiir kitabı yazdı!

Sultanbeyli'de yaşayan ve doğuştan engelli olduğu için ellerini ve ayaklarını kullanamayan 25 yaşındaki Sedanur Çalık sadece burnunu kullanarak kitap yazdı. Sedanur 4 yıl emek verdiği kitabını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etmek istiyor..

Doğuştan engelli Sedanur burnunu kullanarak şiir kitabı yazdı!
Doğuştan engelli Sedanur burnunu kullanarak şiir kitabı yazdı!
GİRİŞ 16.07.2021 12:09 GÜNCELLEME 16.07.2021 12:33
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Sultanbeyli’de yaşayan 25 yaşındaki Sedanur Çalık doğuştan engelli olması nedeniyle ellerini ve kollarını kullanamıyor, yürüyemiyor. İhtiyaçlarını aile fertlerinin yardımıyla gören Sedanur, adeta burnunu kullanarak yazma tutkusuyla hayata tutunuyor. Sedanur, rehabilitasyon merkezindeki hocasının ve aile bireylerinin de yardımıyla sadece burnunu kullanarak yaklaşık 4 yılda kitap yazdı. Sedanur’un burnu ile klavye tuşlarına basarak yazdığı şiirler, bazı hayırsever derneklerin de katkılarıyla kitap haline getirildi. “Gönlümün Ufkundan Damlalar” isimli şiir kitabı, dernek üyeleri tarafından kendisine verilen Sedanur Çalık’ın mutluluğu adeta gözlerinden okundu. Sedanur’un sadece burnunu kullanarak şiir kitabı yazması ise görenlere ilham oldu. Şiirlerini kitaplaştırarak bir hayalini gerçekleştiren Sedanur’un şimdiki hayali ise kitabını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edebilmek.

Filistinli pul koleksiyoneri eczacı Yunus 60 yılda 10 bini aşkın posta pulu topladı!Filistinli pul koleksiyoneri eczacı Yunus 60 yılda 10 bini aşkın posta pulu topladı!



YETENEKLİ GENÇLERİN ÖNÜ AÇILMALI

Sedanur Çalık’ın yazdığı notu okuyan ablası Rabia Çalık, “Öncelikle hayallerimin gerçekleşmesine vesile olan herkese teşekkür ederim. Bu kadar kısıtlı imkanlarımla bu kitabı çıkartabildiysem, benim gibi binlerce yetenekli gencin önü açılmalı ve onlara imkan sağlanması gerekiyor. Sırtımızda her ne kadar kırık kanatlar taşısak da bu hayatı yaşayabilmek için dik durmaya mecburuz. Bu zamana kadar benim ailemin bana verdiği öz güvendir duruşunun sebebi. Böyle bir aileye sahip olduğum için çok şanslıyım. Hocam Hatice Yıldız'a başından beri yanımda olup, elimi tuttuğu için teşekkür ederim” dedi.



BAŞARISINA YARDIMCI OLMAK İSTEDİK

Sedanur’un şiirlerinin kitaplaştırılmasında desteği olan dernek üyesi Bilgin Ekşi, “Bize yaklaşık iki ay önce Hatice Yıldız hocamız Sedanur'un durumunu aktardı. Biz de Sedanur'un bu videosunu izledikten sonra onun başarısına yardımcı olmak istedik ve hayali olan kitapları inşallah çıkarttık. Kendisine teslim ettik. Sedanur'un yüzündeki bu mutluluğu görünce de çok güzel bir iş yaptığımızı gördük ve her daim Sedanur'un yanındayız ve bundan sonraki çalışmalarında beraberiz inşallah” diye konuştu.



DOĞUM HATASI YÜZÜNDEN SPASTİK ENGELLİ

Babası Ferhat Çalık, “Sedanur doğum hatasından dolayı spastik engelli. Konuşamıyor, yürüyemiyor vücudunu kullanamıyor. Yani kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayamıyor. Yani hayalim var dedi. Yapılabilecek ne olabilir dedik. Şiir yazmak istedi, kitap yazmak istedi. Sağ olsun yardımcı olan bazı dernek üyeleri, öğretmeniyle bugüne kadar geldik. Seda büyük bir gayretle kitabını da çıkardı şükürler olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın da kitabını alıp okumasını istiyor. Öyle bir isteği var. İnşallah o emeline de kavuşur diye düşünüyoruz. Kendisiyle gurur duyuyorum. "

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 14
  • Gul 2 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan azmetmek ümidini kaybetmemek Allahü teala nin verdiği yetenekleri keşfetmek ve haline hamdetmek gerekir beterin beteri var
    Cevapla
  • Tarfur 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah
    Cevapla
  • Mehmet Kandemir 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah ailesine sabır kendisine şifa versin...
    Cevapla
  • A. K 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah, Barekallah...
    Cevapla
  • vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    buda sacma olmus acikcasi
    Cevapla
  • Yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke vatansever yazmasaydın. Sende saçma birisin açıkçası.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak