Yeni dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti! Gerçek kargo şirketinde ortaya çıktı

İstanbul'da yaşayan diş hekimliği fakültesi öğrencisi Övgühan Ö., 27 bin 500 liralık bilgisayarını internet üzerinden satışa çıkardı. Dolandırıcılar, kargo takip numarasını öğrendikleri kargoyu şubeden gidip teslim alarak, ürünü çaldılar..

Yeni dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti! Gerçek kargo şirketinde ortaya çıktı
Yeni dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti! Gerçek kargo şirketinde ortaya çıktı
GİRİŞ 16.07.2021 17:21 GÜNCELLEME 16.07.2021 17:51
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Kendisini 'Musa K.' olarak tanıtan bir kişi ilan üzerine Övgühan Ö.'yü aradı. Bu kişi, Övgühan Ö.'ye, Erzurum'da yaşadığını söyledi. İkili, fiyat üzerinde anlaştı. Övgühan Ö., teslimat sürecinin daha güvenli olması için bu kişiye, bilgisayarı, Erzurum'da yaşayan bir arkadaşına göndereceğini söyledi.

Aydın'da bir hayırsever 70 kişinin 35 bin liralık veresiye borcunu ödedi!Aydın'da bir hayırsever 70 kişinin 35 bin liralık veresiye borcunu ödedi!


GERÇAK BANKA ŞUBESİNDE ORTAYA ÇIKTI

Övgühan Ö., "Bilgisayarı arkadaşımdan elden alır ve ödemeyi de yaparsınız" dedi. Bu kişi öneriyi kabul etti. Övgühan Ö., ürünü kargo şirketine teslim etti. Övgühan Ö.'yü arayan kişi, kargo takip numarasını istedi. Övgühan Ö., gelen talepten şüphe duymayarak kargo takip numarasını paylaştı.  Kendisini 'Musa K.' olarak tanıtan kişi ise kargo şubesine gitti, takip numarasını vererek bilgisayarı alıp çıktı. Övgühan Ö.'nün arkadaşı şubeye gittiğinde gerçeği öğrendi.

KİMLİK TEYİDİ YOK

Dolandırılan Övgühan Ö. adına, kimliği belirsiz kişi ve kargo şirketine karşı suç duyurusunda bulunuldu. Avukat Volkan Kılıç, görüntülere de yansıdığı hali ile gerçek alıcı dışında başka bir kişinin kargoyu teslim aldığını söyledi. 27 bin 500 liralık ürünün, sadece takip numarasını söyleyen kişiye sorgusuz suailsiz teslim edildiğine işaret eden Av. Kılıç, "Burada kargo firmasının ciddi bir ihmali söz konusu. Tazmin dilekçemize de cevap vermediler" diye konuştu.

KAPIDAN GİRENE PAKET VERİLMEZ

Kargo şirketinin sorumluluğuna işaret eden Av. Selin Erkaymaz ise şunları söyledi:  "Muhatap kişinin adı ve soyadı yazılı olduğu halde şube personeli kapıdan giren bir kişiye paket teslimi yapamaz. Burada dikkatlice kimlik bilgilerini karşılaştırması gerekiyor. Kargo firması için görevi kötüye kullanma, teslim aldığını iddia ettiği kişi için ise sebepsiz zenginleşme ve dolandırıcılık durumu var. Mağdur olan satıcı kargo şubesinden zararının giderilmesini talep edecektir. Firma da bunu gidermek zorunda. Çünkü artık paket onun zimmetinde."

DOLANDIRICILIK BOYUTU VAR

Kargo firmasının ihmalinin yanı sıra olayın bir de dolandırıcılık boyutunun olduğunu belirten Avukat Kılıç, "Bilgisayarı satın almak isteyen ve daha sonra şubeden yasal olmayan şekilde paketi teslim alan kişi şu an telefonlarımıza dahi çıkmıyor. Burada ciddi bir dolandırıcılık olayı var. Aynı şekilde çok sayıda satıcı mağdur edilmiş. İzlenen taktik de bu olayda yaşandığı gibi. Sizden ürünü satın almak istediklerini belirtip bir şekilde kargo takip numarasını alıyorlar ve ürünü ele geçirip kayboluyorlar. Bu kişi hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Ama tüketicilerin internetten ürün satarken bu olaylara dikkat etmesini öneriyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 19
  • yorum 2 yıl önce Şikayet Et
    kesin aras kargodur
    Cevapla
  • hehhhe 2 yıl önce Şikayet Et
    kargolarin bu halinden yaralanmak isteyen anlasmali dolandirici olmadiklari ne malum, kargo takip noyu neden verirsin ki zaten kargoyu baskasi alacak sana da haber eder bence kargoya dalmadan bi dusunmeli. bide 27500 luk bilgisayar. ben ayni siteden 5000 foto makinasi sattim elden teslim alamayacak mesaj atmasin dedim o kadar. biyerde mantik hatasi var.
    Cevapla
  • kargo suçlu 2 yıl önce Şikayet Et
    bence vatandaş bilmeden vermiş takip numarasını. ama kargo firması kimlik kontrolü yapması gerektiğini bildiği halde kargoyu hırsıza vermiş.
    Cevapla
  • suçlu 2 yıl önce Şikayet Et
    kimlik sorunca artistlik edenler suçlu
    Cevapla
  • Haydar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu habere konu uygulama kargo şirketleri için pek çok sıkıntılı uygulamadan sadece birisi. Pandemi döneminde insanlar kargo yolu ile teslimata yoğunlaştılar. Kargo firmalarında taşıma ve teslimat konusunda pek çok şikayet var. Ancak yasal boşluklar var. Bunun ardına sığınarak tarafları mağdur duruma sokabiliyorlar. Bu konuda hukuki düzenlemelerin vatandaşların lehine acilen düzenlenmesi şart.
    Cevapla
  • tirin tirin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence kargo takip numarasını alıcıdan başkasına verende kabahat. Sen niye veriyorsun? Elinde kargo takip numarası olunca kargo şirketi de Kimlik sorgulaması yapmamıştır doğal olarak. Kişi kendi güvenliğinden sorumludur.
    Cevapla
  • avukat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir kişinin kargo ile ilgili her türlü bilgiye sahip olması kargoyu alabileceği anlamına gelmez. Kimlik tespiti yapılmadan kargo firması VEREMEZ!. Kanunen suçlu olan kargo fimrasıdır.
    Cevapla
  • limonnnn 2 yıl önce Şikayet Et
    hırsız kargo firmasına gelene kadar 75 tane kamera çekmiştir onu. nereye kaçacak. bizim mahallede genç bir çocuk bisiklet çalmıştı. acıdılar bir sefere mahsus sabıka değil sicil verdiler. o çocuk şimdi büyüdü koca adam oldu. sicil yüzünden pazarda limon bile sattırmadı polis ve zabıta. hiç bir işyeri almadı. işsiz aç sefil kaldı. hayatı mahvoldu. hala boş boş geziyor aç sefil. bir de sabıka aldığını düşünün. biter hayatı.
    Cevapla
  • Yusuf karagoz 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş yapma kargonun üzerimde kime teslim edilecegi yaziyor ve kargo sirketi kimlik kontrollü yapmadan kargoyu teslim edemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...