Boya ustası 1500 liraya boyayacağı dairede 100 bin liralık altın buldu!

Denizli'de boş daireyi boyamaya giden Kadir Topuzayak çekmecede yaklaşık değeri 100 bin TL olan ziynet eşyaları buldu. 1500 liraya boyadığı evde 100 bin liralık altın bulan usta altınların sahibinin izini sürerek kendisine teslim etti.

GİRİŞ 30.08.2021 16:00 GÜNCELLEME 30.08.2021 16:37
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Olay, Merkezefendi ilçesinde meydana geldi. 53 yaşındaki Kadir Topuzayak, içerisinden kiracısı çıkan daireyi boyamak için eve gitti. Burada evi boyamaya başlayan Topuzayak hazırlıklarını yaptığı sırada açtığı çekmecede poşet içerisinde ziynet eşyasıyla karşılaştı. Topuzayak, ev sahibinden evden çıkan kiracının numarasını istedi. Numarayı arayan usta, kiracının astsubay olduğunu ve Uşak’a tayininin çıktığını öğrendi. "Bende emanetiniz var, taşındığınız evde unutmuşsunuz" diyen Topuzayak, astsubayın da 2 gündür ziynet eşyasını aradığını öğrendi. Gece saatlerinde yola çıkan astsubay Denizli’ye gelerek Topuzayak ile buluştu. Topuzayak iyice emin olmak için alyans ve künyelerin üzerinde yazan isimleri teyit ett,. Astsubaydan altınları Doğu görevindeyken biriktirdiğini öğrenen boya ustası çok mutlu olduğunu ifade ederek insanlık ölmemiş dedirtti. Astsubay ise ustaya teşekkür edip görev yerine döndü..

Miras yüzünden evini satışa çıkardı, üzerine astığı yazıyla görenleri şaşırttı!Miras yüzünden evini satışa çıkardı, üzerine astığı yazıyla görenleri şaşırttı!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

İNSANLIK NAMINA YAPTIM

Ev sahibine eşyaları vermekte tereddüt ettiğini ve bu yüzden sahibini kendisi bularak ziynet eşyalarını verdiğini ifade eden Kadir Topuzayak, “Ben boş bir eve boya yapmaya gittim. Çekmece bir poşet gördüm. Poşeti aldığımda ağır olduğunu hissettim, açtığımda içerisinde yüklü miktarda ziynet eşyası buldu. Ev sahibinin verip vermeyeceğine tereddütte kaldığım için çıkan kiracının telefon numarasını istedim. Kiracıya ulaştığımda Uşak’a tayini çıktığını öğrendim. ‘Bende emanetiniz var, taşındığınız evde unutmuşsunuz’ dedim. Onlarda 2 gündür kayıp eşyalarını arıyorlarmış. Gece vakti buraya Denizli’ye geldiler. Künyeler ve alyans üzerinde isimler yazıyordu. Onlar eşleşince kendilerini altınlarını teslim ettim. Astsubay kardeşimizin doğu görevi sırasında birikimleri olduğunu öğrenince daha da mutlu oldum. İnsanlık namına yaptım herhangi bir beklentim yok. Yaklaşık 100 bin TL piyasa değeri olduğunu tahmin ediyorum” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 18
  • HACI 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için olunca karşılığı kuldan beklenmez.
    Cevapla
  • servet 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz 3 üniversite okuduk, değil 100.000 TL, 10.000 TL ziyneti bile bir arada görmedik. Devlet iyi maaş veriyor belli. Zaten artık herkes zenginledi. Devletin tarlalarını üç otuz liraya sahiplendiler ya... Ama cahilin gözü hiç doymaz ki... Yok mu daha derler hep... Allah Devlete ve Millete zeval vermesin diyen kaldı mı? Biraz menfaatine dokun herkes hemen azılı muhalif olur.
    Cevapla
  • Engine cevap 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına yüreğine sağlık can kardeşim. Allah senden ebeden razı olsun. Hakkı gözetiyorsun.
    Cevapla
  • Engin 2 yıl önce Şikayet Et
    O Astsubay Arkadaş Doğu görevinde biriktirdiğini beyan etmiş..Sende onun gibi gecenin kör karanlığında 1 gece dağlarda mermi ağızda yatabilirmisin.Devlet çok maaş veriyormuş...Askerin polisin aldığı her kuruş sonuna kadar helâli hoş olsun...Keşke Devletimiz onlara daha fazlasını verse...3 sene orada 5 sene burada göçebe hayatı yaşıyorlar aile düzeni oturamıyorlar....Helal olsun Boyacı Kardeşime Kul hakkı yememiş.Allah Ecrini versin.Inşaallah
    Cevapla
  • dinibütünoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    allahım arttırsın sayılarını
    Cevapla
  • İbrahim Alkılıç 2 yıl önce Şikayet Et
    Astsubay bu mert ve doğru adama iyi bir bahşiş vermeliydi. Kuru teşekkür, işte bu olmadı.
    Cevapla
  • helal boyacı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu mertliği yiğitliği yapan adam bu iş için kendisine teklif edline ödülü de almaz...ki muhtemelen de teklif edilmiş ama almamıştır...
    Cevapla
  • Kalemzen 2 yıl önce Şikayet Et
    Belki de verdi ve bilinmesini istemediği için boyacı abiden de soylememesini rica etti. Olamaz mı? Olur bence.
    Cevapla
  • Tuğlu... 2 yıl önce Şikayet Et
    Ödül verseydin bi büyük altın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler