Kamerunlu doğuştan yapışık ikizler Türkiye'de birbirinden ayrıldı

Kamerun'dan Türkiye'ye 9 aylıkken gelen ve doğuştan kalçalarından birbirine yapışık olan ikizler Elizabeth ve Mary 27 saatlik operasyonla birbirinden ayrıldı. İkizler 7 aylık tedaviden sonra sağlıklarına kavuşarak taburcu oldu.

Kamerunlu doğuştan yapışık ikizler Türkiye'de birbirinden ayrıldı
Kamerunlu doğuştan yapışık ikizler Türkiye'de birbirinden ayrıldı
GİRİŞ 02.11.2021 13:58 GÜNCELLEME 02.11.2021 14:09
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kamerun’dan 9 aylıkken Türkiye'ye bir özel hastaneye gelen ve doğuştan kalçalarından yapışık olan minik ikizler Elizabeth ve Mary; birçok branştan hekimin başı çektiği bir ekibin yoğun çalışmalarıyla kendi vücutlarına kavuştular. Zorlu ameliyat öncesi 3 boyutlu maket hazırlanarak, uzmanlar günlerce maketler üzerinde ameliyata çalıştı. Minik ikizler, Türkiye’de 7 aylık tanı, operasyon ve tedavi süreci sonunda ayrı birer bebek olarak yeniden doğdular. 

Öldü sanılıp morga kaldırılan Karabağ savaşı gazisi yaşadıklarını anlattıÖldü sanılıp morga kaldırılan Karabağ savaşı gazisi yaşadıklarını anlattı




TÜRK HEKİMLERİNİN OLAĞANÜSTÜ ÇABASIYLA GERÇEĞE DÖNDÜ


İkizlerin babası Richard Akwe, "Bebeklerimizin rahat hareket edememeleri, canlarının yandığı düşüncesi bizi çok üzüyordu. Bir de minik kızlarımızın acıktıklarında eşimin onları tek tek emzirmeye çalıştığı esnada ağlamalarına üzülüyorduk ama onlar bize armağandı ve biz onlara en iyi şekilde bakmaya kendimizi adadık” dedi. Anne Caroline Akwe, "Tüm zorluklara rağmen bebeklerimi yapışık halde bir yıl boyunca emzirdim. İkisinin de sağlıklı olarak birbirlerinden ayrılabileceklerine dair umudumuzu hiç kaybetmedik. Ve o hayalimiz Türk hekimlerinin olağanüstü çabası ve başarısıyla gerçeğe dönüştü.” dedi. 



4 ÖNEMLİ FONKSİYON ORADAYDI

Çocuk Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzman Prof. Dr. Memet Özek, "8 buçuk saat süren ayırım işleminde omurilik alt kısmının ayrılması problemdi. Niye problem, çünkü oranın 4 tane önemli fonksiyonu var ayaklarımızın hareketi, idrar yollarının kontrolü, gaita kontrolü ve ileride ki cinsel hayatta bir sorun olmaması. Her biri kendine özgü sorunlar dolayısıyla ameliyattan sonra hedef bunların korunması.   Omurilik zarlarını açtıktan sonra ortak paylaşılan sinir liflerinizde ayırıp her iki bebeğe bu fonksiyonları kazandıracak ayrımı yaptık” dedi.

KAYNAK: İHA, DHA
YORUMLAR 7
  • Egeli Laz 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'da yaşıyorum. Önemli bir durum olunca Türkiye'ye tedavi olmaya gidiyoruz. Bir çok alanda olduğu gibi tıpta da bayağı ilerledik. Kıymetini bilelim ve devlerimize sahip çıkalım.
    Cevapla
  • Nilufer 2 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler
    Cevapla
  • Mazotlu UFO 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir tarafdan böyle sevindirici haber´diger tarafdan hastasinin karninda makas unutan Türk Doktor.:-)
    Cevapla
  • gardaaş 2 yıl önce Şikayet Et
    gevrlar unutmuyomu yanlış anastesiden adamları öteye yolluoar bazende kasten
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahuekber. Çocuklara geçmiş olsun. Doktorlara teşekkürler. Anne Babaya tebrikler. Allah'ımız cc insanları mükemmel yarattı. Buluğ cağına kadar temiz kalbimiz sonrasıda temiz kalsın inşaAllah. Hastalık olmasaydı insanlar ne yapardı? Hastalık ölüm imtihan ve hayatın gerçeği, en büyük nasihat. Gün gelir zerreler kurreler Nur'u cc arar. Nur'u cc bulanlar selam olsun.
    Cevapla
  • YKC 2 yıl önce Şikayet Et
    Doktorlarımızdan ve diğer sağlık çalışanlarından Allah razı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!