Artvin'de 88 yaşındaki Emine teyze 36 yıldır araba kullanıyor

Artvin'in Arhavi ilçesi Yolgeçen köyünde yaşayan 88 yaşındaki Emine Akkaya 36 yıldır otomobil kullanıyor. 4 çocuk ve 9 torun sahibi olan Akkaya'nın herhangi bir trafik cezası bulunmazken, kazaya da karışmadı.

Artvin'de 88 yaşındaki Emine teyze 36 yıldır araba kullanıyor
Artvin'de 88 yaşındaki Emine teyze 36 yıldır araba kullanıyor
GİRİŞ 13.12.2021 17:33 GÜNCELLEME 13.12.2021 17:33
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Köyde yaşadığı için ilçeye kendi aracıyla gidip gelen Akkaya’yı görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Bastonuyla arabaya binen fakat direksiyon koltuğuna oturunca usta şoför haline gelen Akkaya, aynı zamana oldukça dikkatli bir sürücü. Emniyet kemeri takmadan seyahat etmeyen yaşlı kadın, 36 yıldır kaza yapmamış olmasını kurallara uymasına bağlıyor.

Evlilik vaadiyle dolandırılan 75 yaşındaki Remzi amca 3 ev 2 arsasını kaptırdıEvlilik vaadiyle dolandırılan 75 yaşındaki Remzi amca 3 ev 2 arsasını kaptırdı

50 YAŞIN ÜSTÜNDEYKEN OĞLUMUN ISRARIYLA ÖĞRENDİM

Akkaya, kar kış demeden zorlu köy yollarında rahatlıkla aracıyla seyahat edebiliyor. "36 yıldır otomobil kullanıyorum" diyen Akkaya “Şoförlüğü 50 yaşın üzerinde oğlumun ısrarıyla öğrendim. Almanya’da yaşıyorduk. Memlekete döndüğümden, köyden ilçeye gidip gelmek zor oluyordu. Oğlumun ısrarı sonucu ehliyet alarak otomobil kullanmayı öğendim. İlçeye gidiyorum, köylere gidiyorum. Son yıllarda gece fazla gezmiyorum. Uzaklara pek gitmiyorum. Ama eskiden çok gezerdim şimdi yaşımız var. Şuan ana kadar 4 araba değiştirdim. Arazili arabam bile oldu. Hiç kaza yapmadım, bunun kurallara uymam ve yavaş kullanmama bağlıyorum “ dedi.

ÇOK DİKKATLİ SÜRÜCÜDÜR

Oğlu İbrahim Akkaya ise annesinin çok dikkatli bir sürücü olduğunu belirterek "Biz Almanya’da yaşadığımızdan annem burada ilçeye gidip gelmesi zor oluyor. Yıllar önce ehliyet sınavına girdi kazandı. Şimdide ilerleyen yaşına rağmen otomobil kullanıyor. Annem çok dikkatli sürücüdür. Kurallara uyar. İlk yıllarda pek kadın sürücü olmadığından birçok insan annem araba kullanırken bakardı. Şimdi de yaşından dolayı bakıyorlar” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • Nazlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Artvinde araba kullanmak her babayiğin harcı değildir en düz yolu 100 m virajdan daha ötesini göremezsin Allah kazadan korusun teyzemi
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah teyze 65 den fazla göstermiyor.
    Cevapla
  • Enes 2 yıl önce Şikayet Et
    36 yılda 1000 km yaptı mı acaba . Onu geçtim 20 dakikalık yolu 1 saatte gidiyordur tın tın tın :d
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen kuralları tanımayarak 100 bin km yapsan ne yazar? Teyzem Almanya da yaşamış,büyük ihtimalle dörtlüleri yakıp,koskoca cadeyi işgal edip park ihlali yapmıyordur.Döner kavşaklarda kuralı biliyordur.Kırmızı ışıkta asla geçmemiştir,hatta sarı ışıkta tedbir olsun diye duruyordur ......O kurallara uyduğu için 88 i görmüş,sende görürsen buraya tekrar yaz bakalım." Acele giden ecele gider derler " varsın tın tın 2 saatte gitsin. Ya SEN ???
    Cevapla
  • Yağız gökay 2 yıl önce Şikayet Et
    sorun bakalım kaç km yol yapmış kapının önünde duran araba kaç km yol yapacak..
    Cevapla
  • berkan 2 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun hakkaten elin öpülür teyzem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı