Kocaeli'de yaşayan Leyla Aydoğan 64 yaşında pastacılık kursuna başladı

Kocaeli'de yaşayan 64 yaşındaki Leyla Aydoğan yeni tarifler, tatlar ve lezzetler öğrenmek amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'nda pasta kursuna başladı.

Kocaeli'de yaşayan Leyla Aydoğan 64 yaşında pastacılık kursuna başladı
Kocaeli'de yaşayan Leyla Aydoğan 64 yaşında pastacılık kursuna başladı
GİRİŞ 31.01.2022 13:55 GÜNCELLEME 31.01.2022 13:55

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), yiyecek içecek hizmetleri alanında eğitimlerini sürdürüyor. 355 farklı branştan bir tanesi olan 'pastacı çırağı kursu' adeta geleceğin şeflerini yetiştiriyor. Kursta öğretilenler, düzenlenen yarışmalarda da sergileniyor. Bu kapsamda, Gebze Beylikbağı KO-MEK pastacı çırağı kursuna katılan kursiyerler, birbirinden lezzetli pastalar yaptı. Mavi ve kırmızı olmak üzere iki  takım halinde yarışan kursiyerler, saatler öncesinden hazırlıklarını tamamlayarak birbirinden güzel tatlılar ile jürinin önüne çıktı. 13 kursiyerin jüri olarak tattığı lezzetlerin oy verme işleminin ardından en çok puanı alan kırmızı takım yarışmayı kazandı.

Yıllar önce safra kesesini aldırdı, 13 yıl sonra ikincisini öğrenince şok olduYıllar önce safra kesesini aldırdı, 13 yıl sonra ikincisini öğrenince şok oldu

64 YAŞINDA YENİ LEZZETLER KEŞFETTİM 

Kursa katılan Leyla Aydoğan, "İlkokul mezunuyum. 64 yaşına kadar çalıştım ama bir sürü bilmediğim şey varmış. Bu kurs sayesinde birçok şey öğrendim. Adını, tadını, yapılışını bilmediğim birçok tatlı varmış. KO-MEK sayesinde yeni lezzetler keşfettim. Gençlerle burada eğitim alarak bir de yarışma düzenledik, benim için büyük bir heyecan oldu. Bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum, KO-MEK’i çok seviyorum" dedi.  
 
YENİ BAŞLANGIÇLAR İÇİN GÜZEL BİR ADIM 

Yarışmaya katılan bir diğer kursiyer Hülya Sümer ise "Buraya kendimi geliştirmek için geldim. Burada çok şey öğrendim, burada olmaktan mutluyum. Ev hanımıyım ama bilmediğim birçok tatlı ve yemek varmış. Burada daha az malzemeyle daha farklı ve lezzetli ürünler çıkarıyoruz. KO-MEK yeni başlangıçlar için güzel bir adım" diye konuştu. Yarışmanın ardından tüm yarışmacılara hediyeler verildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Yeni tasarruf tedbirleri açıklandı
Türkiye'den ABD'de kritik temas! Fuat Oktay: Bazı hazırlıklar yapıldı! Artık zamanı geldi