Aydın'da bir çoban hayvancılıktan kazandığı parayla 1000 dönüm mera satın aldı

Aydın'ın Karpuzlu ilçesinde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan 40 yaşındaki Özay Alabaş hayvancılıktan kazandığı parayla 1000 dönümlük mera satın aldı. Alabaş 'Bilinçli bir çoban memurdan daha fazla para kazanır' dedi.

Aydın'da bir çoban hayvancılıktan kazandığı parayla 1000 dönüm mera satın aldı
Aydın'da bir çoban hayvancılıktan kazandığı parayla 1000 dönüm mera satın aldı
GİRİŞ 20.02.2022 17:38 GÜNCELLEME 20.02.2022 17:38
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Türkiye ekonomisinin mihenk taşlarından olan tarım ve hayvancılık sektörü korona virüs salgını ile birlikte tekrar kıymete bindi. İklimi ve bitki örtüsü çobanlık için oldukça uygun olan Ege Bölgesi'nde ve özellikle Aydın'da hayvancılık özenle yapılıyor. Denizli'den hayvancılık yapmak için Aydın'ın Karpuzlu ilçesine gelen Özay Alabaş bölgedeki çobanlara da örnek oldu. Geçimini küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile sağlayan Özay Alabaş, hayvancılıktan kazandığı parayı yine hayvancılığa yatırarak sadece davar çobanlığı yaparak bin dönüm arazi sahibi olduğunu belirtti. Hayvanlarını kendi merasında otlatan Alabaş, koyunlarını adeta çocuğu gibi görüyor. Her gün onlarla vakit geçiren Alabaş, "Koyunlar günün yarısını ahırda, yarısını da merada geçiriyorlar. Bu sene biraz sıkıntı var ama gene de kendi işimiz olduğu için çok şükür bu halimize. Meralarda 15-20 gün sonra otlar büyümeye başlar. Daha rahat olur" dedi.

İşsiz kaldığı dönem tesadüfen başladı, seyyar satıcılık 10 yıldır kazanç kapısı olduİşsiz kaldığı dönem tesadüfen başladı, seyyar satıcılık 10 yıldır kazanç kapısı oldu


 
BİLİNÇLİ YAPILDIĞI TAKTİRDE GETİRİSİ FAZLA 

Hayvancılığın bilinçli yapıldığı takdirde getirisinin de fazla olduğunu aktaran Alabaş, "Hayvancılık yapacak insanın bu konuda bilinçli olması gerekir. Bu işi bilinçli yaparsan para kazanırsın ama bilmeden yaparsan kazandırmaz. Aşısını, ilacını, yemini, suyunu eksik etmeyeceksin. Hayvana iyi bakman gerekiyor. Bu bölgede çok hayvancı var ama para kazanamıyorlar. Ama biz bu işi bildiğimiz için çok şükür kazanıyoruz. Bilinçli bir çoban ayda bir memur maaşından fazla para kazanır. Ben kendimi bildim bileli bu mesleği yapıyorum. Burada bu arazileri edinebildiysek hepsi bu koyunlar sayesinde. Bu araziyi aylıkçı olarak çalışarak alamazsınız. Belki bu sene sıkıntılı olabilir ama geçtiğimiz dönemde de güzel para kazandırdığı çok dönem oldu" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 26
  • Ekrem 2 yıl önce Şikayet Et
    Merayi sen nasıl satın aliyon o kadar kolaymi..mera kiralanır asla satılamaz satın alınamaz devletin malıdır vakıf gibidir aynı.
    Cevapla
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    Yerim yurdum olsun hayvancılık yapayım inan memurluk hiç umrumda değil
    Cevapla
  • Eray 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarım,hayvancılığa ve demir yoluna daha fazla yatırım yapmalıyız .Gelişebilmek için kendi ürünümüzü kendimiz üretip ,sevkiyatını da kendi halkımıza kazandırmalıyız aksi halde gelişebilmek imkansiz.
    Cevapla
  • Vet.Özkan Atıgan 2 yıl önce Şikayet Et
    Başarıların daim olsun .Hayırlı olsun
    Cevapla
  • Bülent duman 2 yıl önce Şikayet Et
    maşallah diyelim.evet tarım ve hayvancılık masa başından daha iyidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı