15 yıllık hobisiyle 4 çocuğunu okuttu, devlet desteğiyle kendi işini kurdu

Aksaray'da yaşayan 52 yaşındaki Yüksel Önal 15 yıldır hobisi olan rölyef ve ahşap sanatı ile 4 çocuğunu üniversitede okutup sağlık sektörüne kazandırdı. Önal şimdi devletten aldığı hibeyle atölyesini kurup kendi işinin patronu oldu

GİRİŞ 22.02.2022 11:41 GÜNCELLEME 22.02.2022 12:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Aksaray’da 15 yıl önce gittiği kurs merkezinde tanıştığı rölyef ve ahşap maket sanatını hobi haline getiren Yüksel Önal (52), evinde yaptığı rölyef tablo ve ahşap maketleri satarak üniversite okuyan 2’si kız 4 çocuğunu sağlık sektörüne kazandırdı. Çocuklarını meslek sahibi yaptıktan sonra kendini geliştirerek iş yeri kurma kararı alan Yüksel Önal, hobisi olan rölyef ve ahşap sanatı ile ilgili proje sundu. Projesi onaylanan Yüksel Önal’a ilk etapta 5 bin TL proje desteği verdi. Bu parayla gerekli işlemlere başlayan Yüksel Önal'a daha sonra talep ettiği 146 bin TL değerinde 3 ayrı makine desteği verildi.

Nevşehir'de 4 kız kardeş mezun oldukları okula 20 yıl sonra bilişim sınıfı açtıNevşehir'de 4 kız kardeş mezun oldukları okula 20 yıl sonra bilişim sınıfı açtı

KADININ ELİNİN DEĞDİĞİ YER GÜZELLEŞİYOR

Aldığı makinelerle kendine hemen bir atölye kuran Yüksel Önal işe koyularak 15 yıllık hobisini mesleğe dönüştürdü. Şimdi kendi işinin patronu olan Yüksel Önal 3 yıl boyunda yıllık 25 bin TL olmak üzere 75 bin TL daha desteklenecek. Yaptığı rölyef tablolarının ham maddeleri başta olmak üzere, rölyef resim yazıcısı, baskı makineleri ve ahşap şekillendiren makinelerin desteğini alan Önal, atölyesinde yaptığı ürünleri yurt içi satışa çıkararak para kazanıyor. Önal, girişimci kadın olarak hayatına devam ediyor.


 
15 YIL ÖNCE HOBİ OLARAK BAŞLADI

Yaşadığı süreci anlatan Yüksel Önal, “15 yıl önce hobi olarak başladım. Ondan sonra kadın girişimci olarak proje yapmaya karar verdim. Kurslara katıldım ve kazandım. 15 yıldan beri ben kendi ekmeğimi kendim kazanıyorum. Rölyef ve ahşap yapmaya çalışıyorum. Makinelerimizi onayladılar, yani daha böyle girişimci, daha profesyonel yapmak istediğim için bunlara yönelik makineler istedim. Devlet destekledi sağ olsun. Teşvik etmek adına, hiçbir kadın evde oturmasın. Kadın elinin değip de yapamayacağı hiçbir şey yok, ben ahşap maketler yapıyorum. Bu bir erkeğin yapması gereken şeyler ama ben kadın olarak yapıyorum. Yani kadın yapamaz denen hiçbir şey yok. Ben 4 çocuk büyüttüm, okuttum, üniversite okuttum. Bir kızım ameliyat hemşiresi oldu, bir kızım sağlıkçı, oğullarım aynı şekilde okudular. Okudular ayaklarının üzerinde duruyorlar. Kimseye bağlı kalmadan kendi çabamla ve kendi irademle, kazandığım parayla onların bütün ihtiyaçlarını, bütün gereksinimlerini karşıladım. Devletimize çok teşekkür ederim. Allah milletimize devletimize zeval vermesin” dedi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • belde 2 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun emeği ile rızkını kazanan anne veya babalara. çalışan üreten kadınlarımız bu milletin yaşayan değerleri.
    Cevapla
  • ... 2 yıl önce Şikayet Et
    sende çocuklarını okutacağına aynı işi yapsaydınızya şimdi çocukların okumuş işsiz yada köle
    Cevapla
  • belde 2 yıl önce Şikayet Et
    yazıyı iyi okuduysan iki çocuğu da meslek sahibi işini almış. niye işssiz olsun ki. sağlık elemanı işe yerleşmiş
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun, Allah uğraşana çalışana verir, açış diye çığlık atmas, şükretmesini bilene verir. Allaha emanet olun
    Cevapla
  • Ata sevinç 2 yıl önce Şikayet Et
    Eline sağlık.Allah çocuklarına sağlık ve sıhhat versin inşaallah.
    Cevapla
  • bilge 2 yıl önce Şikayet Et
    15 yıldır yaptığı işte devletten hibe alıp nasıl kendi işinin patronu olabiliyor.zaten 4 çocuk okutacak kadar para kazanabiliyorsa devletten haksız yere hibe almış olmuyormu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler