Nevşehir'de 4 kız kardeş mezun oldukları okula 20 yıl sonra bilişim sınıfı açtı

Nevşehir’in Avanos ilçesi Ahmet Ergün Ortaokulu’ndan mezun olan dört kız kardeş aradan geçen 20 yılın ardından mezun oldukları okula bilişim sınıfı açtılar.

Nevşehir'de 4 kız kardeş mezun oldukları okula 20 yıl sonra bilişim sınıfı açtı
Nevşehir'de 4 kız kardeş mezun oldukları okula 20 yıl sonra bilişim sınıfı açtı
GİRİŞ 22.02.2022 11:12 GÜNCELLEME 22.02.2022 11:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Nevşehir’in Avanos ilçesinde bulunan Ahmet Ergün Ortaokulu’ndan 20 yıl önce mezun olan dört kız kardeş mezun oldukları okul için bir şeyler yapma isteği oluşmasının ardından okul müdürü ile irtibata geçtiler. İstanbul’da ikamet eden ve aynı zamanda milli sporcu olan Nagihan Tokmak ablaları ile görüşmesinin ardından mezun oldukları okula bilişim sınıfı açmaya karar verdiler.

Aradan geçen 20 yılın ardından mezun oldukları okulu unutmadılar

Geçtiğimiz hafta içerisinde de Ahmet Ergün Ortaokulu’na dört kız kardeş tarafından 10 bilgisayarın olduğu bilişim sınıf düzenlenen törenle hizmete açıldı. Ahmet Ergün Ortaokulu’na bilişim sınıfı kazandıran dört kız kardeşten en küçüğü olan Nagihan Tokmak yaptığı açıklamada bu okulda biz okuma ve yazma öğrendik ve hayata atıldık. Bu yüzden hayatlarımızı kazanmamızın ardında böyle bir şey yapmaya karar verdik dedi. Tokmak, “Ahmet Ergün ilköğretim okuluydu bizim zamanımızda. Artık şimdi ortaokul oldu ve biz dört kız kardeş orada okuduk, ben en küçükleri olduğum için en son ben mezun oldum. Yaklaşık 20 yıl oluyor. Bizim için ayrı bir yeri vardır o okulun. Çünkü hepimiz okuma yazmayı orada öğrendik, ilk arkadaşlarımız da orada edindik belki ilk üzüntümüzü ilk sevinçlerimizi de orada yaşadık. Ve ortaokuldan da mezun olduktan sonra hepimiz ayrı birer liseye gittik. Oranın yeri her zaman biz de ayrı. Okulun bahçesinde okul bittikten sonra okulun bahçesinde saatlerce oyun oynardık, okuldan hiç sıkılmadık, çok kaliteli bir eğitim aldık. Öğretmenlerimiz de bize anne baba gibiydi. O yüzden hep kıymetlidir benim için. Aklımın köşesinde böyle bir şey vardı ve hep birlikte düşünüp karar verdik okulun ihtiyaçlarını belirledik müdüre hanımla birlikte ve bilişim sınıfı yapmaya karar verdik. Gençlere, yeni nesile de ufak bir faydamız olsun güzel bir dokunuş yapalım istedik. Umarım hayırlara vesile olur” dedi.

“Umarım örnek oluruz”

Aradan geçen 20 yılın ardından mezun oldukları okula bilişim sınıfı kazandıran Nagihan Tokmak yaptıkları bu çalışmanın başkalarına da örnek olmasını istedi. Tokmak, “Hep bir şeyler yapmak istiyordum hep böyle bir isteğim vardı. Çünkü artık hayatımızı kazanmaya başladık, her şey yolunda gidiyor. Bunu bir şekilde paylaşmak ve paylaştıktan sonra örnek olmak benim için çok önemli bir konu. Çünkü emsal teşkil etmeli, örnek olmalı, başka insanları bu konularda teşvik etmeliyiz. Ve artık tabi bilgisayar çağı, bu yüzden bilişim sınıfının olması beni ayrıca heyecanlandırdı. Artık teknoloji çağındayız bütün çocuklar bilgisayara dokunmalı, öğrenmeli. Her meslekte artık bilgisayara ihtiyaç var ve ilerleyen zamanlarda daha ilerisine de ihtiyaç duyacaklar. O yüzden Avanos’ta okuyan çocukların bundan eksik kalmasını istemedim. Bu yüzden bilişim sınıfı bizi daha çok heyecanlandırdı ve elimizden geleni yaptık” diye konuştu.

YORUMLAR 5
  • Yasarerkul 2 yıl önce Şikayet Et
    süper.orjinal..guzel..ornek..
    Cevapla
  • SarıÇizmeli Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberi okuyunca ben de taa ilk okul yıllarıma gittim bak şimdi! Rabbim bana da nasip etsin ve ben de okuluma böyle bir şeyler yapayım inş.!
    Cevapla
  • Alper 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir lira vermem çünkü bizim zamanımızda sadece zengin çocuklara önem veriyorlardı üniversite sayısı az olduğu için kazananda az oluyordu onlarda zengin cocuklariydi
    Cevapla
  • Adem oğlu Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Kutluyorum kutluyorum kutluyorum
    Cevapla
  • İSMAİL 2 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun örnek olur inşallah varyemezlere
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri