Gaziantepli kaşif Müslüm İncedal koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybetti

Gaziantep'te yaşayan ve savunma sanayi alanında ürettiği yerli ve milli cihazlarıyla tanınan kaşif Müslüm İncedal koronavirüse yenik düşerek tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Gaziantepli kaşif Müslüm İncedal koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybetti
Gaziantepli kaşif Müslüm İncedal koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybetti
GİRİŞ 21.02.2022 17:44 GÜNCELLEME 21.02.2022 17:44
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Gaziantep’te evinin bir katında ürettiği yerli ve milli cihazlarla savunma sanayi şirketlerine tek başına kafa tutan kaşif Şeyh Müslüm İncedal, yaşamını yitirdi. 27 Ocak tarihinde yaptırdığı korona virüs testi pozitif çıkan 2 çocuk babası İncedal, kentteki özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı. Durumunun ağırlaşması üzerine entübe edilen İncedal, yoğun bakımda 25 gündür verdiği yaşam mücadelesini bugün kaybetti.

İşsiz kaldığı dönem tesadüfen başladı, seyyar satıcılık 10 yıldır kazanç kapısı olduİşsiz kaldığı dönem tesadüfen başladı, seyyar satıcılık 10 yıldır kazanç kapısı oldu


 
ÜRETTİĞİ CİHAZLARLA TANINIYORDU 

Yüzde 100 yerli ve milli imkanlarla ürettiği hava radar sistemi Video Optik Radar’la (VİDAR) ses getiren kaşif İncedal, lazer optik sistemle çalışan çok sayıda teknik istihbarat cihazı üretti. Cihazlarıyla TEİ, Aselsan ve Havelsan gibi savunma sanayii şirketlerinin radarına giren İncedal’ın ürettiği cihazlar, TSK’nın düzenlediği çok sayıda askeri operasyonda kullanıldı. Cihazları Pakistan, Hindistan, Çin ve İsrail gibi dış ülkelerden de talep gören İncedal, son olarak ürettiği Damar Görüntüleme Cihazını Sağlık Bakanlığına hibe etmek istiyordu. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) düzenlediği “Gaziantep’in Yıldızları” ödül töreninde Dijital Dönüşüm Kategorisinde ödüle layık görülen kaşif Müslüm İncedal, Gaziantep Genç İş Adamları Derneği (GAGİAD) tarafından da “Yaşadığı Toplum İçin Fark Oluşturan Girişimci” ödülüyle ödüllendirilmişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 41
  • Osman Kaçar 2 yıl önce Şikayet Et
    Abi kendine dikkat et seni harcamasınlar dedim, Devlet beni Tek'im diye umursamıyor yanıma polis mi verecek koruma dedi. Ben Normal bir ölüm olduğunu sanmıyorum. Çok zoruma gitti ölmesi. Abim Allah Rahmet Eylesin Sana. Cennet mekanın olsun. Kim bilir ne canlar kurtulacak vesilenle. Senin gibi nice Mucitler gelir de devlet sahip çıkar inşaAllah.
    Cevapla
  • M.A.T. 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah (celle celalühü) rahmet eylesin. Türkiye büyük bir değerini kaybetti.
    Cevapla
  • .dereköylü. 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkem bir yerli ve milliyi daha kaybetmiş. İnne lillehi ve inne ileyhi raciun. Vatan millet sağ olsun.
    Cevapla
  • Bbb 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH Rahmet Eylesin.
    Cevapla
  • asa 2 yıl önce Şikayet Et
    yazik ulke bir deger kaybetti.....allah rahmet etsin...bu tip adamlar yalniz birakilmamali......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor