23 Nisan Çocuk Bayramı Resimli Sözler ve Mesajlar: WhatsApp ve Telegram için Fotoğraflar ve Kısa Şiirler

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olması hasebiyle her yıl kutlanan 23 Nisan, bu yıl Cumartesi gününe denk geliyor. Lakin yine de okullarda ve yurdun bazı idare birimlerinde kutlamalar yapılacak. Bu sebeple, 23 Nisan konulu resimli sözler ve mesajlar araştırılıyor. Bu fotoğraflar, daha çok WhatsApp ve Telegram gibi popüler uygulamalar üzerinden paylaşılmaktadır. En az fotoğraflar kadar şiirler de ilgi görüyor. İşte, 23 Nisan için birbirinden güzel resimli sözler…

23 Nisan Çocuk Bayramı Resimli Sözler ve Mesajlar: WhatsApp ve Telegram için Fotoğraflar ve Kısa Şiirler
23 Nisan Çocuk Bayramı Resimli Sözler ve Mesajlar: WhatsApp ve Telegram için Fotoğraflar ve Kısa Şiirler
GİRİŞ 22.04.2022 16:31 GÜNCELLEME 22.04.2022 16:31

Ülkemizde, Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs’ta ve Kosova’da kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, bu yıl pandemi önlemleri altında düzenlenecek. İlkokul ve ortaokul çağında çocukları olan veliler ise, 23 Nisan temalı resimli sözler ve mesajlar araştırıyor. Çoğunlukla WhatsApp ve Telegram gruplarında paylaşılan bu fotoğraflar, diyalogu güçlendirmekle kalmayıp; ikili ilişkilerde aracı rol üstleniyor. Özellikle Türk bayrağını temel alan fotoğraflar en çok tercih edilen türler arasında. Bunun başlıca sebeplerinden biri de, 23 Nisan’ın “Ulusal Bayram” statüsünde olmasından ileri geliyor. Öte yandan, tıpkı resimli sözler ve fotoğraflar gibi şiirler de büyük ilgi görüyor. İşte, velilerin, dede ve ninelerin; küçük kardeşi bulunan abi ve ablaların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü kullanabileceği resimli sözler ve mesajlar...

23 Nisan 2022 Resimli Sözler ve Mesajlar

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.s.) bir keresinde “Evlat kokusu, cennet kokusudur” diye buyurmuştur. Allah’ım, sen bu cennet kokusuyla müjdelenmiş evlatlarımızın her gününü bayram eyle. Âmin.

23 Nisan resim

Ülkemizdeki tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarım.

Geleceğimizin aynası olan, en kıymetli hazineden daha da kıymetli olan çocuklarımızın 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlu olsun!

23 Nisan sözleri

Bugün sadece ülkemizdeki çocukların değil, dünya genelindeki çocukların bayramıdır. Bugünü dünya çocuklarına armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu uğurda canını veren kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd etmeyi unutmayalım.

Allah’ım, 23 Nisan sabahı pencere pervazından içeri giren İstiklal Marşı’nı; şehitlerimizin emaneti olan bu devleti ve yarınımız olan çocukların neşesini daim eyle. Âmin.

23 Nisan fotoğraf

Çocuğa merhametle uzanan el, karşılığında yine merhamet bulur. Şefkatle uzanan el, ömrünün sonbaharında yine şefkat görür. İnsan, ne ekerse onu biçer. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Vatanımızın düşman esaretinden kurtuluş mitili olan 23 Nisan’ı ve bu minvalde ülkemizdeki tüm masum yavruların Çocuk Bayramını kutlarım.

23 Nisan şiirleri

Bugün sadece ülkemizde ve Yavru Vatan’da değil, Kosova’da da kutlanılıyor. Kosova’da, “Türk Bayramı” olarak geçiyor. Balkan elindeki safi, sıbyan kardeşlerimizin de 23 Nisan’ı kutlu olsun.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Yılın her günü ayrı anlama ve öneme sahip. Lakin 23 Nisan’ın kendine ait bir atmosferi var. Bugünü cıvıl cıvıl hale getiren de çocuklarımızdan başkası değil. Çocuklarımızın bayramını kutlarım.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını dilerim.

Bir çocuğu mutlu etmek, bazen hazımsız ve doymak nedir bilmeyen bir insanı mutlu etmekten çok daha kolaydır. 23 Nisan gününde bir çocuğu sevindirelim.

Memleketimizin masum ve günahsız olan yegâne varlıklarıdır çocuklarımız. Tüm çocuklarımızın bayramını tebrik ederim.

Her milletin en önemli varlığı çocuklardır. Çünkü çocuklar, gelecekte bir devletin idaresinden tutun da egemenliğine kadar sorumludur. Bu sebeple, 23 Nisan’ın adı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır. Yurdumuzun tüm çocukları, aslında hepimizin çocuklarıdır. Bayramlarını kutlarım.

Bir dönem bizim de çocukluk döneminden geçtiğimizi unutmayalım. Büyüklerimiz bize nasıl bir hassasiyetle yaklaşmışsa, biz de şimdiki çocuklara aynı sevgiyle yaklaşalım. Çocuklarımızın bayramı hayırlı olsun.

Çocuklar, sevgi ve şefkatle etrafındaki tüm canlılara yaklaşan nadide varlıklardandır. Bu güzide günde, tüm çocuklarımızın bayramı hayırlara vesile olur inşaAllah.

Bir çocuğu güldürmek, insanlığı sevindirmek ile eşdeğerdir. Öyleyse ne duruyoruz? 23 Nisan tam da bunun için biçilmiş kaftan değil mi?

23 Nisan Bayramı

Bugün sadece çocukların değil, aynı zamanda dürüst olan tüm insanların günüdür. Nitekim ünlü filozof Sokrates’in: “Dürüst insan daima çocuk kalır” sözü günümüze değin ulaştırmıştır.

Hakkâri’den Muğla’ya, Edirne’den Kars’a, Hatay’dan Sinop’a; tüm minik kardeşlerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarım.

Âlemin her günü, bir önceki güne benzer. Çocukların her biri birbirine benzer. Tüm çocuklarımızın bayramı kutlu olsun.

Dünyadaki tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şiirleri 

ÇOCUK BAYRAMI

Arkadaşlar, sevinelim,

Hep gülelim, eğlenelim;

Sıkılmasın hiç canımız;

Çünkü bugün bayramımız...

Oyun, alay, dernek düğün,

Hepsi bizim işte bugün...

Çocuklara hor bakmayın;

İncitmeyin, esirgeyin...

Ana yurdun oğlu, kızı,

Umut veren şen yıldızı.

Yarınları parlatacak;

Şenlenecek her bir ocak...

Korunacak cumhuriyet,

Yükselecek bu memleket...

YAZAR: Ekrem ŞENOZAN

AYDINLIK YERYÜZÜ

Bugün bir başka aydınlık yeryüzü,

Bir başka ağaçların, evlerin yüzü.

Bugün çocuklar güzel.

Bugün sokaklar güzel...

Elimizden tutan her el

Daha sağlam

Daha mavi gökyüzü; 

Bayraklar daha yakın.

Bakın: geçiyor yarının büyükleri;

Şarkılar tutuyor gökleri.

Yazar: Adnan ARDAĞI

23 NİSAN

Dün sabah anneciğim

Öperek, dedi: Uyan 

Bugün senin bayramın,

Kalk, bak süslendi her yan.

Baktım her taraf süslü,

Sokaklar dolu insan.

Dedim: Anne bu neden

Dedi: 23 Nisan.

Temel bayrammış, inan

Kutlu olsun kardeşim

Geldi 23 Nisan.

Yazar: R. Gökalp ARKIN

23 NİSAN

Sevinçliyiz hepimiz,

Taştı bugün neşemiz,

Eğleniriz, güleriz

Geldi 23 Nisan

Süsleriz biz her yanı

Geldi çocuk bayramı

Atatürk armağanı

Yaşa 23 Nisan

Yazar: Hakkı Ercan

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."