Aşiret düğününde kilolarca altın takıldı! Gelin halay bile çekemedi

2 gün 2 gece süren aşiret düğününde geline 5 kilo altın takılırken damada ise 5 milyon lira takıldı. Halaya katılan gelinin üzerine takılan altınlarla oynamakta zorlandığı görüldü.

GİRİŞ 25.07.2022 13:08 GÜNCELLEME 25.07.2022 13:37
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Hakkari'de yaşayan Pinyanişi aşireti mensubu çiftin düğün töreni gerçekleşti.

Aşiretin ileri gelen ailelerinin Ankara'da düzenlenen ve 2 gün 2 gece süren düğün törenine çok sayıda davetli katıldı.

Düğüne katılan davetliler, Büşra ve Melih Çallı çiftine altın takmak için adeta birbiriyle yarıştı.

5 KİLO ALTIN VE 5 MİLYON DEĞERİNDE TAKI

2 bin kişinin katıldığı düğün töreninde siyasetçiler, kurum amirleri ve aşiret mensubu kişiler düğünü halaylarla kutlarken geline 5 kilo, damada ise 5 milyon lira değerinde takı takıldı.

Takı takmak için sıraya girenler davetliler, geline onlarca bilezik, cumhuriyet altını, altın kemer ve gerdanlık taktı.

"DÜĞÜNÜMÜZ TAM BİR ŞÖLENE DÖNDÜ"

DHA'nın aktarımına göre; Damadın babası Bülent Çallı, oğlunun mutlu gününde kendisini yalnız bırakmayan davetlilere teşekkür etti. Akrabalarının ısrarı üzerine Hakkari'de de düğün yaptıklarını söyleyen Çallı, "Buradaki düğünümüze de binlerin üzerinde misafirimiz geldi. Allah'a şükür hepsini iyi ağırladık ve güzel eğlendik. Düğünümüz tam bir şölene döndü. Düğünümüze katılan bütün hemşehrilerimiz, akrabalarıma ve arkadaşlarıma, dostlarıma şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum" dedi.

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tedaş fatura kesmeye geldiğindede saldırırlar taş sopa. Ben içanadolu da böyle kepazelik görmedim. Hayırdır hakkaride batmanda muşta petrolden çıkıyor bizim mi haberimiz yok.
    Cevapla
  • M.Y 1 yıl önce Şikayet Et
    bir toplumun gelirini ,hayat standardıni sadece mali vergi beyan istatisdik gibi temel bilimsel veriler vermez töre/gelenek alışkanlık (düğün, yemek tarifleri adetler, vs) de belirler bazı bölgelerde otlu yemek tarifi,bazı bölgelerde hamsili yemek tarifleri, bazı bölgelerde kebapsiz yemek tarifleri hiç yoktur hatta kahvaltıda bile kebap vardır sosyal bilimcilere duyurular
    Cevapla
  • okur 1 yıl önce Şikayet Et
    Her yapılan işin sorulacağı bir hesap günü var. Bu dünyada bir çok şeyden mahrum kalmak ölümle son bulur. Ama hiç bitmeyecek bir hayat var.ki hak edenler için orada ölmemek üzere ebedi bir mahrumiyet olacak. Dikkat edelim geri dönüşü olmayan bir yola gireceğiz çünkü.
    Cevapla
  • yörükoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam takılarına sözümüz yok. Ancak devlet sosyal yardımları çoğunlukla bu bölgelere tahsis etmekten vazgeçsin.
    Cevapla
  • ibo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu değirmenin suyu neren geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...