Bütün il bu anı bekliyordu! Gizemli lahit açıldı! İşte içinden çıkanlar...

Bolu'da bir inşaatın kazı çalışmasında bulunan ve Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen lahit, geniş güvenlik önlemi altında açıldı. Lahitten, aynı aileden oldukları değerlendirilen iki kişinin iskeletleri ve eşyaları çıktı.

GİRİŞ 01.11.2022 19:43 GÜNCELLEME 01.11.2022 19:43
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Tepecik Mahallesi'nde 29 Ekim'de bahçe duvarının temeli için iş makinesiyle çalışma başlatıldı. Yaklaşık 2 metre kazılan alanda iş makinesinin sert bir maddeye çarpması üzerine çalışma durduruldu.

Sert kayanın çevresini kazan operatör, iş makinesinin çarptığı sert maddenin lahit olduğunu fark etti.



Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine Müze Müdürlüğü ekipleri geldi. Ekiplerin incelemesinde lahidin Roma dönemine ait olduğu belirlendi. Vinç yardımıyla bulunduğu yerden çıkarılan lahit, incelenmek üzere Müze Müdürlüğü bahçesine götürüldü.
Lahdin mühürlü olan kapağının açılması için alınan izinle birlikte sabah saatlerinde Müze Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.



İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de hazır bulunduğu müze bahçesinde, lahdin mühürleri kesildi. Vinç yardımıyla kapağı kaldırılan lahdin içindeki su, görevliler tarafından kontrollü şekilde boşaltıldı. Suyun boşaltılmasının ardından lahdin içine giren ekipler, aynı aileye ait olduğu değerlendirilen iki iskeletle karşılaştı. Kalan parçalar lahitten çıkarılarak, incelenmek üzere koruma altına alındı. Lahdin içerisinde incelemelerin devam edeceği öğrenildi.



Öte yandan, lahdin açılması çalışmaları sırasında çevredeki vatandaşlar meraklı gözlerle izledi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 52
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Amatör bi iş...
    Cevapla
  • ökkeş 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam iyi cesaret lahitin içine girmiş
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Lahit kendisi tek başına bir eserdir. Çanak, çömlek eser oluyoda....
    Cevapla
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu işe çok şaşıyorum..Bizim tarihi eserlerimiz göz göre göre yok olup giderken bilmem kaç bin yıl önceki elin gavurunun eserlerini gün yüzüne çıkarmak için yırtınıp duruyoruz..Çok acı bir durum.
    Cevapla
  • göktürk 1 yıl önce Şikayet Et
    elin gavurunun eseri değil o kardeş toprak altından çıkan herşey bizim topraklarımızda bize aittir . bunun gavuru müslümanı olmaz
    Cevapla
  • Abdullah urfalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki hainler atalarını reddedip silah zoruyla İngiliz gemilerine bindirip sonrada İngiliz gemileri ile kaçtılar diyerek hem yalan söyleyerek hemde iftira kovdular.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel miş... İçinden çıkanlarıda paylaşsaydılar keşke..
    Cevapla
  • kompataro 1 yıl önce Şikayet Et
    onlar merkeze gider,ordan da man adasına..ordan da öbür dünyaya..hahahaha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!