Ünlü oyuncu Rıza Akın hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Rıza Akın'ın, beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği açıklandı. 65 yaşındaki Akın'ın ölüm haberini; yakın arkadaşı, sinema oyuncusu Menderes Samancılar duyurdu.

Ünlü oyuncu Rıza Akın hayatını kaybetti
Ünlü oyuncu Rıza Akın hayatını kaybetti
GİRİŞ 02.11.2022 08:55 GÜNCELLEME 02.11.2022 09:39
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Sinema oyuncusu Menderes Samancılar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile ünlü oyuncu Rıza Akın'ın beyin kanaması geçirdiğini duyurdu.

Menderes Samancılar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Rıza Akın kardeşim beyin kanaması geçirdi. Ameliyattan çıktı, yoğun bakımda. Allah onu sevdiklerine bağışlasın. Kardeşim bunu da atlatacaktır. Sonuna kadar tüm doktorlarımıza inanıyor ve güveniyoruz" dedi.

Rıza Akın kimdir ve aslen nerelidir? Ne zaman öldü? Rıza Akın filmleriRıza Akın kimdir ve aslen nerelidir? Ne zaman öldü? Rıza Akın filmleri

ÖLÜM HABERİ GELDİ

Menderes Samancılar, bu sabah attığı tweet ile ünlü oyuncu Rıza Akın'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

RIZA AKIN KİMDİR?

15 Eylül 1957 tarihinde Erzincanlı bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Tiyatroyla Adana Halkevi'nde ortaokul yıllarında tanıştı. Tiyatro hayatına Ankara'da devam eden Akın, profesyonel kariyerine Ankara Birlik Tiyatrosu'nda adım attı.

Tiyatro yaşantısına (1969-1977) ara verdikten sonra iletişim okudu ve gazetecilik yapmaya başladı. 1997 yılında Seyhan Belediyesi Tiyatro Topluluğunu kurdu ve beş yıl oranın sanat danışmanlığını yaptı.

2005 yılında Tayfun Pirselimoğlu'nun tamamlanamayan Kuartet adlı filmiyle oyunculuğa döndü.

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında memleketi Adana'ya gelen oyuncu Rıza Akın, 5 Nisan 2019 tarihinde, Hadırlı Mahallesi'ndeki portakal bahçesinde Japon Miho Shimotashiro ile evlendi.

RIZA AKIN'IN OYNADIĞI BAZI DİZİ VE FİLMLER

Kalp Yarası, Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?, Aile Arasında, Canevim, Alef, Cesur Yürek, Maral: En Güzel Hikayem, Kardeş Payı, Gözetleme Kulesi, Alev Alev, Tövbeler Tövbesi, Kılıç Günü, Küçük Günahlar, Samanyolu, Oğul, Saç, Masumlar, Neşeli Hayat, Karanlıktakiler, Hesaplaşma, Son Bahar, Tatil Kitabı, Süt, Kalpsiz Adam, Beyaz Gelincik

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Gurbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    Hollandadaki cov!d asilari, turbo kanser, beyin kanamasi, kslpkrizlerine ve kronik hastaliklarina yol actigi ispatlanmistir.
    Cevapla
  • gurbetci kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    merhumu iyi bilirdik.mekani cennet olsun..nur icinde yatsin..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir ara Müjdat Gezen'e benzettim resimdekini. Öyleyse Allah'tan rahmetler diliyorum. Rahmet dilemeyi fazlasıyla hakediyor.
    Cevapla
  • abdullah 23 1 yıl önce Şikayet Et
    bazı sanatçılar hiç ölmeyecekmiş gibi konuşup duruyorlar.insan neden ölür biliyor musunuz ,hesap vermek için.İslam düşmanı isen yandın bittin ,Allah dostu isen köşeyi döndün.ona göre hareket edin akıllı olun.bugün musallanın önündeyiz yarın üstünde olacağız.paranızda,gayrimenkulleriniz de ,makamınız da burada kalacak.
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!