Depremde masa altına girmek doğru mu? Deprem anında masa altına girilir mi?

Depremde masa altına girmek doğru mu diye araştırılıyor. Kahramanmaraş depreminden sonra yeniden gündeme gelen "Deprem sırasında masa altına girilir mi?" sorusu internette sorgulanıyor. Deprem anında hayat üçgeni oldukça önemli olurken çök-kapan-tutun yöntemi ile hayatta kalma ihtimali artıyor. Peki depremde masa altına girmek doğru mu? Deprem anında masa altına girilir mi?

Depremde masa altına girmek doğru mu? Deprem anında masa altına girilir mi?
Depremde masa altına girmek doğru mu? Deprem anında masa altına girilir mi?
GİRİŞ 09.03.2023 13:30 GÜNCELLEME 09.03.2023 13:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Depremde masa altına girmek doğru mu? Kahramanmaraş depreminde hayat üçgeni ile hayatı kurtulanlar olurken çök, kapan, tutun yönteminin önemi bir kez daha gözler önüne serildi. Enkaz altından kurtulanlar umutları yeşertmeye devam ediyor. Uzmanlar hayat üçgeninin önemine dikkat çekiyor. Peki deprem anında masa altına girilir mi? İşte detaylar...

DEPREM ANINDA MASA ALTINA GİRMEK DOĞRU MU?

Depremde sağlam ve dayanıklı eşyaların yanına çömelerek hayat üçgeni oluşturmak oldukça önemlidir. Deprem anında eşya konumlandırmasının değeri de anlaşılmaktadır. AFAD tarafından alınan bilgilere göre deprem anında varsa sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa altına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek hayat üçgeni oluşturulmalıdır.

Güvenli bir yer bulup, diz üstü çöküp, başını ve enseni koruyacak şekilde kapanıp, düşmemek için sabit bir yere tutunmak gerekmektedir.

DEPREM ANINDA MASA ALTINA GİRİLİR Mİ?

Okulda sınıfta ya da büroda ise sağlam sıra, masa altlarında veya yanında; koridorda ise duvarın yanına hayat üçgeni oluşturacak şekilde ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketi ile baş ve boyun korunmalıdır.

Pencere ve kırılacak camların yanından uzaklaşılmalıdır.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 1
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    masa sağlamsa,yani üstü kalın tahta,ayaklar sağlam demirse sizi üstünüze düşecek çökmeden bir nevi koruyabilir,ama çökmenin ağırlığını taşıyamıyacak çürük bir masa ise hiç girmeyin. ulaşabilirseniz buzdolabının yanına gidin ve çökme anında enkaz altında sağ kalırsanız içindekileri alabilmek için kapısını açın ,çöküp bekleyin.buzdolabı üstünüze düşebilecek yıkımı biraz olsun önliyecektir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki