Yarıyıl tatili uzatıldı mı? Okullar ne zaman açılacak? Bakan Özer açıkladı!

Okullar ne zaman açılacak aramaları internette giderek çoğalıyor. Tüm Türkiye'yi etkileyen Kahramanmaraş merkezli 10 şehirde gerçekleşen deprem sonrasında Mili Eğitim Bakanı Özer, okulların açılacağı tarihi açıkladı. 2. dönemin başlayacağı tarih netlik kazandı. Peki yarıyıl tatili uzatıldı mı? Okullar ne zaman açılacak? Bakan Özer açıkladı!

Yarıyıl tatili uzatıldı mı? Okullar ne zaman açılacak? Bakan Özer açıkladı!
Yarıyıl tatili uzatıldı mı? Okullar ne zaman açılacak? Bakan Özer açıkladı!
GİRİŞ 16.02.2023 17:36 GÜNCELLEME 16.02.2023 17:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Okulların ne zaman açılacağı hakkında Bakan Özer binlerce öğrenciyi ilgilendiren tarihi verdi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı son açıklamada okulların 13 Şubat tarihine ertelendiği bilgisini vermişti. Yapılan yeni açıklama ile okulların açılış tarihi değiştirildi. Peki yarıyıl tatili uzatıldı mı? Okullar ne zaman açılacak? Bakan Özer açıkladı!

YARIYIL TATİLİ UZATILDI MI?

Okullar 20 Ocak tarihinde kapanıp 23 Ocak 2023 tarihinde de yarıyıl tatili başlamıştı. Yayımlanan MEB takvimine göre yarıyıl tatili 6 Şubat tarihinde bitecekti. İlk olarak olumsuz hava durumu, daha sonra da Kahramanmaraş depremi ile okullar 13 Şubat tarihine ertelenmişti.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamayla depremde etkilenen 10 şehir dışındaki 71 ilde eğitim 20 Şubat tarihine kadar uzatıldı. Bu anlamda okullar 20 Şubat 2023 Pazartesi günü açılacak.

Depremden etkilenen 10 ilde ise okulların açılacağı tarih bilinmezliğini koruyor.

DEVAM ŞARTI KALDIRILDI

10 ilde meydana gelen depremin Cumhuriyet tarihinin en büyüğü olduğu belirtilirken Özer, "2. dönemde tüm kademelerde devam şartı aranmayacak. Tüm öğrenciler istedikleri taktirde çevre illerdeki okullara nakilleri yapılacak." sözlerini kullandı.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 1
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ara tatili kaldırın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor