Nakil başvurusu nasıl yapılır? Doğal afet sebebiyle e-Okul öğrenci nakil işlemleri gerçekleştirme!

Öğrenci nakil başvurusu nasıl yapılır diye araştırılıyor. 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depremi sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB tarafından yapılan açıklamada doğal afet nedeniyle öğrenci nakil başvuru işlemlerinin e-Okul sistemi ve il/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Peki nakil başvurusu nasıl yapılır? İşte e-Okul öğrenci nakil işlemleri detayları...

Nakil başvurusu nasıl yapılır? Doğal afet sebebiyle e-Okul öğrenci nakil işlemleri gerçekleştirme!
Nakil başvurusu nasıl yapılır? Doğal afet sebebiyle e-Okul öğrenci nakil işlemleri gerçekleştirme!
GİRİŞ 23.02.2023 17:07 GÜNCELLEME 23.02.2023 17:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Öğrenci nakil başvurusu hakkında araştırmalar sürüyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenci nakil işlemleri hakkında Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı. MEB, "Afet bölgesindeki illerde okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerin nakilleri, istemeleri hâlinde yerleşim yeri adres bilgilerine bakılmaksızın Türkiye genelindeki okullara 'Doğal Afet Nedeniyle Nakil' seçeneği kapsamında il/ilçe millî eğitim müdürlükleri koordinasyonuyla okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılacak." sözlerini kullandı. Peki nakil başvurusu nasıl yapılır? İşte e-Okul öğrenci nakil işlemleri detayları...

DOĞAL AFET NEDENİYLE İLKOKUL, ORTAOKUL ÖĞRENCİ NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

MEB, bakanlığa bağlı tüm resmî/özel okullar ile yaygın eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime ara verilmesi sonrasında afet bölgelerindeki çalışmaların daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi kararı aldı.

Bu sebeple, afet bölgesindeki şehirde okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerin nakilleri, istemeleri hâlinde yerleşim yeri adres bilgilerine bakılmaksızın Türkiye genelindeki okullara "Doğal Afet Nedeniyle Nakil" seçeneği ile il/ilçe millî eğitim müdürlükleri koordinasyonuyla okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılacak.

e-OKUL NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

e-Okul yapılacak öğrenci nakil başvuruları için https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden karşınıza çıkan bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmelisiniz. Burada sizden güvenlik kodu, öğrenci kimlik numarası ve öğrenci okul numarası bilgileri istenecek. Bu bilgileri doğru şekilde tamamladıktan sonra sisteme giriş yapabilir ve nakil işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

E-OKUL NAKİL İŞEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

LİSE NAKİL BAŞVURUSU YAPMA

Afet bölgesindeki şehirlerde  ortaöğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilerin Türkiye genelinde eğitime erişimlerinin üst seviyede sağlanabilmesi adına, istemeleri durumunda Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin "Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu" başlıklı 23. maddesinin 6. fıkrası hükümlerine göre, Türkiye genelindeki okullara il/ilçe nakil komisyonlarınca herhangi bir mağduriyete sebebiyet vermeden yerleştirilmeleri sağlanacak.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 1
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Deprem mağdurları öğrencilere her türlü yardıma hazırız okullarda veya kardeş gönüllü olarak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
120 yıldır alem yapan ailenin son ustası: Rıza Akbalış...