Üçüncü cemre nereye ve zaman düşecek? Üçüncü cemre düştü mü?

Baharın müjdecisi olan, geçtiğimiz haftalarda havaya ve suya düşen cemrenin ardından üçüncü toprağa düşecek cemrenin tarihi belli oldu.

Üçüncü cemre nereye ve zaman düşecek? Üçüncü cemre düştü mü?
Üçüncü cemre nereye ve zaman düşecek? Üçüncü cemre düştü mü?
GİRİŞ 06.03.2023 13:26 GÜNCELLEME 06.03.2023 15:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Baharı müjdeleyen cemre, eski takvime göre Kasım günleri içerisinde üç farklı aşamada gerçekleşir. Gökten cemre düştüğüne ve düşen bu cemreler ile hava sıcaklığının kademeli olarak arttığına inanılır. Kasım günleri şuan kullandığımız Miladi takvime göre Şubat ayına denk gelmektedir.

Cemre, Arapça kökenli bir kelime olup “kor durumunda ateş” anlamına gelmektedir. Halk arasında yayılan inanışa göre; her sene şubat ayında birer hafta arayla önce havaya sonra suya en sonda toprağa düşerek baharın gelişini müjdeler. Baharın müjdecisi olarak bilinen bu cemrelerin düşmesiyle birlikte önce hava ardından su en son olarak da toprak ısınmaya başlar.

Üçüncü cemre ne zaman düşecek?

Peki, üçüncü cemre ne zaman düşecek? İşte üçüncü cemrenin düşme tarihi…

CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

İlk cemre 19-20 Şubatta havaya, ikinci cemre 26-27 Şubatta suya düşmüştü. İlk iki cemrenin ardından üçüncü cemrenin ne zaman düşeceği oldukça merak konusu olmuştu. Üçüncü cemre 5-6 Mart tarihinde toprağa düşecek. Yani bu gün itibariyle son cemre de düşüyor.

Üçüncü cemre ne zaman düşecek?

CEMRE DÜŞMESİ NEDİR?

Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan cemrenin düşmesiyle birlikte kıştan bahara geçiş kabul edilir. Hıdırellez ve nevruz kutlamaları başlar. Aynı zamanda bu dönem tarım ile uğraşan kişilerin toprağı işleme döneminin, hayvancılık ile uğraşan kişilerin hayvanlarını otlak ve meralara salma zamanının geldiğini ifade eder.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Diyarbakırlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu verdiğiniz tarihler miladi takvime göredir. Bizim takvime göre 13 gün farkı hesaba katmalıydınız bence. Bizim eski insanlar mevsimleri hesaplarken Hicri takvime göre hesaplama yaparlardı. Sevgiler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Togg, SsangYong ve BMW X1'e fark attı
Fiyatını duyanlar inanamadı! Piyasayı karıştıracak SUV