Zeytinyağıyla temizleyebileceğiniz 5 şaşırtıcı şey

Zeytinyağıyla sık kullanılan ev eşyalarınızı temizleyebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte zeytinyağıyla temizleyebileceğiniz 5 şaşırtıcı şey…

Zeytinyağıyla temizleyebileceğiniz 5 şaşırtıcı şey
Zeytinyağıyla temizleyebileceğiniz 5 şaşırtıcı şey
GİRİŞ 13.03.2024 14:06 GÜNCELLEME 13.03.2024 16:06

Zeytinyağı en sağlıklı ve tercih edilen yağlardan bir tanesidir. Ancak zeytinyağı sadece yemek yaparken kullanılan bir malzeme değildir. Zeytinyağı aynı zamanda iyi bir temizlik maddesidir. Zeytinyağıyla temizleyebileceğiniz şeyler; zeytinyağının içeriğinde bulunan mineraller sayesinde küçük bir miktarı dahi eşyaları parlatmaya yeter.

Zeytinyağıyla temizleyebileceğiniz şeyleri öğrenince pahalı temizli trendlerine elveda diyeceksiniz. Zeytinyağının az miktarı ile bile harikalar yaratacağınız temizlik tüyolarını öğrenin.

İşte şaşıracağınız zeytinyağıyla temizleyebileceğiniz 5 şey…

Sararmış plastik nasıl beyazlatılır? Sararan plastiği beyazlatmanın en basit ve güvenilir yollarıSararmış plastik nasıl beyazlatılır? Sararan plastiği beyazlatmanın en basit ve güvenilir yolları

ZEYTİNYAĞIYLA TEMİZLEYEBİLECEĞİNİZ 5 ŞEY

Zeytinyağıyla temizleyebileceğiniz 5 şaşırtıcı şey

  • Ahşap Mobilya

Zeytinyağıyla temizleyebileceğiniz şeylerden bir tanesi ısı lekesi olan ahşap mobilyalardır. Ahşap mobilyalar üzerine bir kâse, çay bardağı ya da tencere gibi sıcak bir eşya koyulduğunda lekelenme yapar.

Isı lekesi ahşap mobilyanın üzerinde kötü bir görüntü oluşmasına sebep olur. Bu ısı lekelerini ahşap mobilya üzerinden çıkarmak için zeytinyağıyla temizleme yapabilirsiniz. Zeytinyağı ahşap üzerindeki ısı lekesini alacak ve aynı zamanda ahşabın parlamasına sebep olacaktır.

Sirkeyle asla temizlememeniz gereken 8 şeySirkeyle asla temizlememeniz gereken 8 şey

Zeytinyağıyla ahşap üzerindeki ısı lekesini temizlemek için sirke ve zeytinyağını karıştırın. Bir kâğıt havlu üzerine dökün ve ısı lekeli ahşabın üzerini silin. Bu şekilde bir saat kadar bekletin ve ardından güzelce temizleyin.

Zeytinyağıyla temizleyebileceğiniz 5 şaşırtıcı şey

  • Dökme Demir Tavalar

Zeytinyağıyla temizleyebileceğiniz bir diğer şey ise dökme demir tavalardır. Dökme demir tavalar diğer mutfak eşyaları gibi bulaşık makinesinde ya da bulaşık deterjanı ile yıkanmaz. Bulaşık deterjanı dökme demir tavaların yapısını bozarak onların daha hızlı eskimesine sebep olur.

Dökme demir tavaları temizlemek için iri tuz ve zeytinyağı kullanmalısınız. İri tuz ve zeytinyağını dökme demir tavanın üzerine dökün ve yavaşça fırçalayarak temizleyin. Sıcak su ile durulayın ve yumuşak bir bez yardımıyla kurulayın.

İndüksiyonlu ocak nasıl temizlenir? İndüksiyonlu ocak temizleme yöntemleriİndüksiyonlu ocak nasıl temizlenir? İndüksiyonlu ocak temizleme yöntemleri

Zeytinyağıyla temizlediğini dökme demir tava zeytinyağının nemlendirici etkisiyle hem parlak olacak hem de temizlenerek daha uzun süreler kullanılması için yapısını koruyacaktır.

Zeytinyağıyla temizleyebileceğiniz 5 şaşırtıcı şey

  • Boyalı Eller

Boya ile ilgili bir şeyler yaptıktan sonra genellikle ellerinizi ne kadar korusanız da boya lekesi kalabilir. Ellerinize yapışan bu boyayı soyma ya da fırçalama yöntemi ile temizleyebilirsiniz. Ancak yağ bazlı boyaları ellerinizden farklı bir yöntemle daha temizleyebilirsiniz.

Baharatların son kullanma tarihi geçer mi? Son kullanma tarihi geçmiş baharatlara ne yapmalı?Baharatların son kullanma tarihi geçer mi? Son kullanma tarihi geçmiş baharatlara ne yapmalı?

Zeytinyağıyla temizleyebileceğiniz bir diğer şeyde ellerinize bulaşan yağ bazlı boyalardır. Boya lekelerini ellerinizden çıkarmak için bol miktarda zeytinyağı ile ellerinizi ovalayın. Beş dakika boyunca bekletin ve zeytinyağının nüfuz etmesine izin verin. Beş dakika sonunda bir havlu ile ellerinizi ovalayın ve ardından sabunlu su ile yıkayın.

Zeytinyağıyla temizleyebileceğiniz 5 şaşırtıcı şey

  • Deri Mobilya

Deri mobilyalar düzenli olarak bakım yapılmadığı zaman kuruyarak çatlamaya ve sertleşmeye başlar. Deri mobilyaları korumak, bakımını yapmak ve temizlemek için ev yapımı bakım kremi yapmalısınız. Zeytinyağıyla temizleyebileceğiniz en temel şeylerden biriside deri mobilyalardır.

Boraks nedir? Boraksın kullanım alanları nelerdir?Boraks nedir? Boraksın kullanım alanları nelerdir?

Balmumu, zeytinyağı ve shea yağını birlikte ısıtarak bir karışım oluşturun. Karışımı soğutun ve yumuşak bir beze az miktar dökerek deri mobilyaya sürerek yedirin. Zeytinyağı hem deriyi nemlendirecek hem de parlamasına sebep olacaktır.

Zeytinyağıyla temizleyebileceğiniz 5 şaşırtıcı şey

  • Etiket Lekeleri

Yeni aldığınız bir eşyanın üzerindeki etiketleri kaldırdıktan sonra yapışkanı geride kaldığında oldukça can sıkıcı bir hal alır. Etiketlerden kalan izleri zeytinyağıyla temizleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Zeytinyağıyla etiket lekesi temizlemek için lekenin olduğu bölgeye zeytinyağı sürün ve bir süre bekletin. Ardından bir kazıyıcı ya da bıçak ile nazikçe kazıyın. Leke çıktıktan sonra bir bez ile alanı temizleyin.

Kot pantolonu ne sıklıkta yıkamalısınız? Kot pantolon yıkama kılavuzuKot pantolonu ne sıklıkta yıkamalısınız? Kot pantolon yıkama kılavuzu

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı