İndüksiyonlu ocak nasıl temizlenir? İndüksiyonlu ocak temizleme yöntemleri

İndüksiyonlu ocak temizlemek oldukça dikkat isteyen bir işlemdir. Hassas cam yüzeyine zarar vermemek için özel bakım gerektirir.

İndüksiyonlu ocak nasıl temizlenir? İndüksiyonlu ocak temizleme yöntemleri
İndüksiyonlu ocak nasıl temizlenir? İndüksiyonlu ocak temizleme yöntemleri
GİRİŞ 01.03.2024 15:46 GÜNCELLEME 01.03.2024 15:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 “İndüksiyonlu ocak nasıl temizlenir” sorusu, indüksiyonlu ocakların son zamanlarda oldukça popüler olmasıyla birlikte araştırma konusu oldu. İndüksiyonlu ocak, yeni mutfak değiştiren ya da ocak satın alan herkesin az çok aşina olduğu bir ocak türüdür. Yurt dışında uzun yıllardır kullanılan bu ocak tipi ülkemizde de son yıllarda en çok tercih edilen ocak tipi haline geldi.

Kolay kullanımı, enerji tasarrufu sağlaması ve üstün sıcaklık kontrolü onu diğer ocak tiplerinden büyük bir farkla ayırmaktadır. İndüksiyonlu ocak hakkında daha fazla bilgi almak ve “indüksiyonla pişirme nedir, artıları ve eksileri nelerdir” öğrenmek isterseniz sizler için hazırlamış olduğumuz habere buradan ulaşabilirsiniz.

İndüksiyonlu ocak nasıl temizlenir? İndüksiyonlu ocak temizleme yöntemleri

İndüksiyonlu ocak, tava ya da tencereyi doğrudan ısıtarak ocak yüzeyinde ısınma yapmaz. Bu yüzden yüzeyi diğer ocaklar gibi ısınmadığı için yemek pişirirken taşma ya da dökülme gibi sorunlarda maddelerin ısıyla yanma ihtimali çok azdır. Diğer ocak seçeneklerine göre temizlemek de oldukça kolaydır.

İNDÜKSİYONLU OCAK NE SIKLIKLA TEMİZLENMELİ?

İndüksiyonlu ocak temizlemek için uzmanların görüşü bir rutin oluşturmanızdır. Bu rutin, ocağı her kullanımdan sonra yapılmalıdır. Ocakla işiniz bittikten sonra bir süre beklemeli ve daha sonra yumuşak ve nemli bir havlu ile ocağın yüzeyinden geçmeniz gerekir. Bu temizleme rutini ocağınızın ilk günkü gibi parlak ve yeni görünmesini sağlayacaktır.

İNDÜKSİYONLU OCAK TEMİZLERKEN KULLANILMAMASI GEREKEN MALZEMELER

İndüksiyonlu ocak nasıl temizlenir? İndüksiyonlu ocak temizleme yöntemleri

İndüksiyonlu ocak temizleme sırasında bazı asla kullanmamanız gereken malzemeler bulunur. Bunların en başında aşındırıcı, ağartıcı ve amonyak içeren temizlik maddeleri gelir. Bu malzemeler cam yüzeyde çizilmelere ve lekelenmelere sebep olacaktır.

İndüksiyonlu ocak temizlerken asla kabak süngeri ya da tel gibi yüzey aşındırıcı şeyler de kullanmamalısınız. İndüksiyonlu ocaklar cam yüzeylerden oluştuğu için cam temizleme suyu ile temizlemeyi düşünebilirsiniz, ancak bunu sakın denemeyin. Cam temizleme suları, amonyak içerdiği için ocak yüzeyine zarar verecek çizikler ve lekeler oluşmasına neden olur.

İNDÜKSİYONLU OCAK NASIL TEMİZLENİR?

İndüksiyonlu ocak nasıl temizlenir? İndüksiyonlu ocak temizleme yöntemleri

İndüksiyonlu ocak temizleme işlemine başlamadan önce gerekli olacak malzemeler;

  • Ocak kazıma aleti
  • Aşındırıcı olmayan bir temizleme süngeri
  • Mikrofiber bez
  • İndüksiyonlu ocak temizleme solüsyonu ya da sıvı bulaşık deterjanı

İndüksiyonlu ocak temizlemek oldukça basit bir işlemdir. Ancak temizleyemeye başlamadan önce herhangi bir sorun ile karşılaşmamak için ocağın soğumasını bekleyin. İndüksiyonlu ocaklar her ne kadar yüzeyi ısıtmasa da tava ya da tencereler ısınarak yüzeye ısı verebilirler.

  • İndüksiyonlu ocak temizlemek için öncelikle ocağınızın yüzeyine dökülmüş ve kurumuş yemek kalıntılarını çıkarmak için ocak kazıma aleti ile yüzeyi temizleyin. Bu kazıma aleti ile ocağın yüzeyini çizmemek için onu yatay tutun.
  • Temizleme solüsyonunu ya da bulaşık deterjanını ocağın üzerine püskürtün. Aşındırıcı olmayan temizleme sünger ile tüm ocak yüzeyini temizleyin. Aşırı kirli olan bölgelerde temizleme solüsyonunu bir süre bekletin.
  • İndüksiyonlu ocağı temizledikten sonra mikrofiber bez ile tüm yüzeyi temizleyerek silin.

İlginizi çekebilir;

Papaya meyvesi nasıl kesilir? Papaya meyvesi dilimlemenin 4 farklı yoluPapaya meyvesi nasıl kesilir? Papaya meyvesi dilimlemenin 4 farklı yolu

Baharatların son kullanma tarihi geçer mi? Son kullanma tarihi geçmiş baharatlara ne yapmalı?Baharatların son kullanma tarihi geçer mi? Son kullanma tarihi geçmiş baharatlara ne yapmalı?

Kıyafetten saç boyası nasıl çıkarılır? Kıyafete geçen saç boyası nasıl temizlenir?Kıyafetten saç boyası nasıl çıkarılır? Kıyafete geçen saç boyası nasıl temizlenir?

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • MUZTAVA 1 ay önce Şikayet Et
    Herhalde 18 yildir indüksyonlu ocak kullaniyorum almanyadayim.Yapacagiz tek $ey yarim litrelik fis fis püskürtücüye arab sabunu kivaminda olan bula$ik Piril´den ölcü olarak yarim yemek ka$igi kari$tirin gerektigi zaman ocak kuruyunca fis fis layip kuru bezle silin..Temizlenmesi cok cok basit..Benim kullandigim ocak hala gicir gicir cok azda olsa göze batmayan ciziklirde yok degil..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş gözünü ABB logosundaki camiye dikti
Kapıda vize uygulamasında yeni gelişme! İşte eklenen yeni adalar...