Tandır çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Tandır çorbası; haşlanmış ve tiftiklenmiş sana eti, et suyu ve terbiye ile yapılan oldukça lezzetli ve pratik bir tariftir.

Tandır çorbası tarifi, nasıl yapılır?
Tandır çorbası tarifi, nasıl yapılır?
GİRİŞ 01.03.2024 08:26 GÜNCELLEME 01.03.2024 09:19

Türk mutfağının vazgeçilmez çorbalarından biri olan tandır çorbası hem besleyici hem de doyurucu oldukça basit bir çorba tarifidir. Özellikle lokantalarda sıklıkla yapılan ve et suyu çorbası olarak bilinen bu tandır çorbası, lezzetini et suyuna yapılan terbiyesinden alır.

Önceden lokum gibi haşlanan ve didiklenen etle servis edilen bu çorba, bir ana yemek kadar doyurucudur. Etten aldığı protein ve lezzet ile damaklarınızı şenlendirecek tandır çorbası tarifini sizler için derledik.

Tandır çorbası tarifi, nasıl yapılır?

İşte davet sofralarınıza çok yakışacak ve mükemmel bir başlangıç yapmanızı sağlayacak tandır çorbası tarifi…

TANDIR ÇORBASI TARİFİ

6 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 45 DAKİKA

Tandır çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Tandır Çorbası Tarifi İçin Malzemeler;

  • 250 gram dana eti
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Terbiyesi İçin:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 su bardağı et suyu
  • 5 su bardağı su

Tandır Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Tandır çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

Tandır çorbası tarifini yapmak için öncelikle eti düdüklü tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ilave edip kısık ateşte bir buçuk saate yakın pişirin. Süre sonunda düdüklünün kapağını açın ve etin pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer et loku gibi dağılıyor ise hazır demektir. Etleri didikleyin ve bir kenara alıp sonraki aşamaya geçin.

Adım 2

Ayrı bir karıştırma kabı içerisinde yoğurt, un, yumurta sarısı ve bir miktar suyu güzelce çırpın. Üzerine yavaş yavaş et suyunu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Oluşan bu karışımı tencereye alın ve ocağın altını açın. İçerisine su da ilave edip karıştırarak kaynamasını sağlayın.

Adım 3

Et suyu kaynamaya başlayınca ocağın ayarını kısın ve didikleyip kenara koyduğunuz etleri tencerenin içerisine ekleyin. Bir iki tur karıştırdıktan sonra tuzu ve karabiberi de ekleyerek iki taşım kaynatıp ocaktan alın.

Pişen tandır çorbasını ocaktan alın. Arzuya göre üzerine tereyağı ile pul biber yakarak sos hazırlayıp servis edin. Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir;

Diyarbakır yöresine ait kulak çorbası tarifi, nasıl yapılır?Diyarbakır yöresine ait kulak çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Telbine çorbası tarifi, nasıl yapılır?Telbine çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Terbiyeli şehriye çorbası tarifi, nasıl yapılır?Terbiyeli şehriye çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var