Diyarbakır yöresine ait kulak çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Kulak çorbası; Diyarbakır yöresine ait, adını içerisindeki hamurun kulak şekline benzemesinden alan yöresel bir çorba tarifidir.

Diyarbakır yöresine ait kulak çorbası tarifi, nasıl yapılır?
Diyarbakır yöresine ait kulak çorbası tarifi, nasıl yapılır?
GİRİŞ 27.02.2024 16:56 GÜNCELLEME 27.02.2024 16:57

Diyarbakır yöresinde sıklıkla tüketilen ve adını içerisindeki hamurun şeklinden alan kulak çorbası, hem lezzetli hem de doyurucu bir tariftir. Özellikle Diyarbakır da yapılan bu tarif, kıymalı iç hamur ve terbiyeli et suyu ile yapılır.

Kulak çorbasını yapmak için öncelikle hamuru hazırlanır. Hazırlanan hamur incecik açılarak kare parçalar halinde kesilir. İçerisine kıyma ve baharatlardan oluşan iç harç koyulur ve kulak şekli verilerek kapatılır. Kızgın yağda kızartılarak kenara alınır.

Diyarbakır yöresine ait kulak çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Kulak çorbasının suyu için bir tencere içerisinde sadeyağ ile un kavrulur. Kavrulan unun üzerine et suyu ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Kulak çorbasının suyu kaynarken ayrı bir kâsede, yumurta sarısı ve limon suyu homojen bir kıvam alana kadar çırpılır.

Kaynayan et suyundan bir kepçe bu karışımın içine alınarak ılıştırılır. Ardından bu karışım tencerenin içerisine ilave edilerek kıvam alana kadar pişirilir. Et suyu hazır olduktan sonra kulak çorbasını servis tabağına önce hamur sonra et suyunu koyarak servis edebilirsiniz.

Mercimekli mantar çorbası tarifi, nasıl yapılır?Mercimekli mantar çorbası tarifi, nasıl yapılır?

KULAK ÇORBASI TARİFİ

Kulak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler;

  • 400 gram un
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 300 ml su

Kıymalı İç Harcı İçin;

  • 250 gram orta yağlı kuzu kıyma
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Terbiyesi İçin;

  • 30 gram un
  • 50 gram sadeyağ
  • 1,5 litre et suyu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limon suyu

Kulak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Diyarbakır yöresine ait kulak çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

Diyarbakır yöresine ait kulak çorbası tarifini hazırlamak için öncelikle bir kabın içerisine un, yumurta, tuz ve suyu ekleyip bir hamur elde edin. Elde ettiğiniz bu hamurdan 2 beze yapın. Unladığınız tezgâhın üzerine alın ve yuvarlak bir şekilde incecik olarak açın. Açtığınız bu hamuru kare parçalar halinde kesin.

Terbiyeli şehriye çorbası tarifi, nasıl yapılır?Terbiyeli şehriye çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Adım 2

Kulak çorbasının kıymalı iç harcı için bir kabın içerisinde kıyma, tuz ve karabiberi harmanlayın. Hazırladığınız bu iç harcı kesmiş olduğunuz hamur parçalarının tam ortasına koyun. Hamurun sağ ve sol köşe kısımlarını kıymalı iç harcın üzerine katlayın ve sonra ikiye katlayıp kulak şekli verin. Tüm hamuru bu şekilde kıymalı iç harç ile hazırlayın. Hazırladığınız hamurları derin kızgın yağda kızartın.

Diyarbakır yöresine ait kulak çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3

Kulak çorbasının suyunu yapmak için bir tencere içerisine unu alıp sadeyağ ile kavurun. Kavrulan unun üzerine et suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. O kaynarken ayrı bir kâse içerisinde yumurta sarısı ve limon suyunu güzelce karıştırın. Kaynayan et suyundan bir kepçe karışıma ekleyip ılıştırın.

Ilıyan karışımı tenceredeki et suyu içerisine ekleyin ve karıştırarak pişirin.

Soğan çorbası tarifi, nasıl yapılır?Soğan çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Adım 4

Kızarttığınız kulak çorbası hamurlarını servis tabağına alın ve üzerine terbiyeli et suyundan dökerek servis edin.

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selvi: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'e operasyon çekiyor
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!