Mercimekli mantar çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Mercimekli mantar çorbası; soğan, mercimek, mantar ve maydanoz ile yapılan lezzetli bir çorba tarifidir.

Mercimekli mantar çorbası tarifi, nasıl yapılır?
Mercimekli mantar çorbası tarifi, nasıl yapılır?
GİRİŞ 24.02.2024 16:17 GÜNCELLEME 24.02.2024 16:18

Mercimekli mantar çorbası, klasik çorba tariflerinin dışına çıkan bir çorba seçeneğidir. Doyuruculuğunu mercimekten, proteinini mantardan alan besleyici bir başlangıçtır. Özellikle soğuk kış aylarında tüketmek hem sizi hastalıklara karşı koruyacak hem de besin ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Mercimek ve mantar çorbasının esintilerini taşıyan mercimekli mantar çorbası, tavuklu ve etli yemeklerin olduğu menülerde rahatlıkla tercih edilebilir. Mercimekli mantar çorbası tarifini yapmanın en önemli püf noktası, mercimeklerin iyice yıkanmasından geçer. Mercimekler iyice yıkandıktan sonra piştiğinde çorbaya kremamsı bir doku bırakacak ve içerisinde krema varmış gibi ipeksi olacaktır.

İşte tadı ve dokusuyla mükemmel bir başlangıç seçeneği arayan okuyucularımız için hazırladığımız mercimekli mantar çorbası tarifi…

Mercimekli mantar çorbası tarifi, nasıl yapılır?

MERCİMEKLİ MANTAR ÇORBASI TARİFİ

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA

Mercimekli Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler;

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 6 adet büyük boy mantar
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 5 ya da 6 bardak su

Mercimekli Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Mercimekli mantar çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

Mercimekli mantar çorbası tarifi yapmadan önce 1 su bardağı mercimeği güzelce yıkayın. Yıkama suyu berraklaşana kadar bu işleme devam edin ve daha sonra süzün. Tencerenin içerisine irice doğradığınız 1 adet kuru soğanı ve mercimeği ilave ederek orta ateşte yaklaşık 5 dakika yavaşça kavurun.

Kavrulan soğanların üzerine karabiber, zerdeçal ve tuz ekleyip baharatların ısının etkisiyle lezzeti çıkması için bir iki tur karıştırın. Ardından tencerenin içerisine 5-6 bardak su ilave edip pişmeye bırakın.

Adım 2

Mercimekler kenarda pişerken mantarları temizleyip küçük küçük doğrayın. Maydanozları da yıkayıp aynı şekilde kesin ve kenara alın. Tavayı ocağa alın ve altını açıp ısıtın. Isınan tavanın içerisine doğramış olduğunuz mantarları atın ve hiç karıştırmadan 1 dakika bekletin. Bir dakikanın sonunda mantarları karıştırın. İçerisine zeytinyağı ekleyip kavrulmasını sağlayıp ve ocaktan alın.

Mantarlar kavrulunca içerisine sıcakken kesmiş olduğunuz maydanozları ekleyip karıştırın.

Mercimekli mantar çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3

Mercimekler iyice piştikten sonra süzgeç ya da blenderden geçirin. Tekrar ocağa alın ve kıvamını damak tadınıza göre sıcak su ekleyerek ayarlayın. Çorbanın kıvamını ayarladıktan sonra daha önce sotelediğiniz mantarı içerisine ekleyip 10 dakika kadar kaynatın.

Kaynayan mercimekli mantar çorbasını ocaktan alın ve tabaklara koyarak servis edin. Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"
Türk Hava Kuvvetleri'nin geleceği: KAAN, HÜRJET, GÖKBEY ve HÜRKÜŞ