En pratik peynirli sahur böreği tarifi, nasıl yapılır? Şipşak sahur böreği tarifi

En pratik peynirli sahur böreği; sahura az kala evdeki kalan yufkaları ve peyniri değerlendirebileceğiniz en basit ve lezzetli tariflerden bir tanesidir.

En pratik peynirli sahur böreği tarifi, nasıl yapılır? Şipşak sahur böreği tarifi
En pratik peynirli sahur böreği tarifi, nasıl yapılır? Şipşak sahur böreği tarifi
GİRİŞ 19.03.2024 13:58 GÜNCELLEME 19.03.2024 14:59

En pratik peynirli sahur böreği, sahur sofralarında çok vakit kaybetmeden hazırlayabileceğiniz, sizi tüm gün tok tutacak bir alternatif tariftir. Lezzetiyle fırında pişen börekleri aratmayacak ve fazlada vaktinizi almayacak.

En pratik peynirli sahur böreğini beyaz peynir, salça ve maydanozlu iç harç ile hazırlayabileceğiniz gibi bu iç harç malzemelerini damak tadınıza göre dilediğiniz malzeme ile değiştirebilirsiniz.

En pratik peynirli sahur böreği tarifi, nasıl yapılır? Şipşak sahur böreği tarifi

Her evde bulunan malzemeler ve kalan yufkaları değerlendirmenin en basit yollarından biri olan bu börek tarifini dilerseniz iftardan sonra hazırlayarak pişirmeden buzdolabında saklayabilir ve sahura kalktığınızda şipşak pişirerek afiyetle yiyebilirsiniz.

Simit baharatlı peynir topu tarifi, nasıl yapılır? Lezzetli kahvaltı sofralarının yeni favorisiSimit baharatlı peynir topu tarifi, nasıl yapılır? Lezzetli kahvaltı sofralarının yeni favorisi

EN PRATİK PEYNİRLİ SAHUR BÖREĞİ TARİFİ

En pratik peynirli sahur böreği tarifi, nasıl yapılır? Şipşak sahur böreği tarifi

6 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

En Pratik Peynirli Sahur Böreği Tarifi İçin Malzemeler;

  • 200 gram süzme peynir
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı maydanoz, çok ince kıyılmış
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yufka
  • Tuz

Sebzeli yumurta kapama nasıl yapılır?Sebzeli yumurta kapama nasıl yapılır?

En Pratik Peynirli Sahur Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

En pratik peynirli sahur böreği tarifi, nasıl yapılır? Şipşak sahur böreği tarifi

Adım 1

En pratik peynirli sahur böreğini yapmak için öncelikle iç harcı hazırlamanız gerekiyor. Bunun için bir kase içerisinde süzme peyniri, salçayı ve az miktar tuzu güzelce çatalla ezerek karıştırın. İnce kıyılmış maydanozları da salçalı peynir karışıma ekleyip karıştırın.

Adım 2

Ayrı bir kabın içerisinde süt ve zeytinyağını karıştırın. Yapıştırmayan bir tavayı kenarları da dâhil olmak üzere yağlayın. Yufkanın bir tanesini tavayı ortalayacak şekilde yerleştirin ve fazla kenarlarını dışarda bırakın.

Kalan Ramazan pidesini değerlendirmenin en güzel hali: Yumurtalı pideli tost tarifi, nasıl yapılır?Kalan Ramazan pidesini değerlendirmenin en güzel hali: Yumurtalı pideli tost tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3

Hazırlamış olduğunuz sütlü karışımdan bir yemek kaşığı kadarını tavanın içinde kalan yufkayı ıslatmak için üzerine dökün. Diğer yufkayı 4 eşit parçaya bölün ve bir parçasını tavanın içerisine yerleştirip böreğin tabanını kalınlaştırın.

Adım 4

Salçalı peynirli iç harcın tamamını yufkanın içerisine yaydırın. Harcı yaydıktan sonra kalan hamurlar ile harcın üzerini kapatın ve her kapattığınız katı sütlü karışım ile ıslatın. Tüm parça yufkalar bittikten sonra tavanın dışında kalan yufkanın kenarlarını da güzelce üzerine kapatın ve kalan sütlü karışımı peynirli sahur böreğinin üzerine dökün.

20 dakikada hazır: Kahvaltılık kolay tortilla pizza tarifi, nasıl yapılır?20 dakikada hazır: Kahvaltılık kolay tortilla pizza tarifi, nasıl yapılır?

Adım 5

Tavanı kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. 10 dakika sonunda tavanın kapağını açın ve böreğin altını kontrol edin. Eğer kızarmış ise kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzünün de 10 dakika kadar kızarmasını sağlayın.

İki yüzü de pişen en pratik peynirli sahur böreğini tavadan geniş bir tabağa alın ve dilimleyerek servis edin.

Milföy hamurundan çıtır sokak simidi nasıl yapılır?Milföy hamurundan çıtır sokak simidi nasıl yapılır?

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı