Çamaşırlarınızı yanlış yıkıyorsunuz! Çamaşır makinesine ne kadar deterjan eklemelisiniz?

Çamaşır makinesine ne kadar deterjan ekleneceği çamaşır yıkayacak kişi tarafından en merak edilen sorulardan bir tanesidir. Hem giysilerinizin hem de makinenizin ömrünü uzatmak için çamaşır makinesine ne kadar deterjan eklemeniz gerektiğini öğrenin.

Çamaşırlarınızı yanlış yıkıyorsunuz! Çamaşır makinesine ne kadar deterjan eklemelisiniz?
Çamaşırlarınızı yanlış yıkıyorsunuz! Çamaşır makinesine ne kadar deterjan eklemelisiniz?
GİRİŞ 07.04.2024 16:19 GÜNCELLEME 08.04.2024 10:17

Çamaşır yıkama söz konusu olduğunda en sık yapılan hatalardan bir tanesi aşırı deterjan kullanımıdır. Çamaşır makinesine ne kadar deterjan eklenmesi gerektiğinin bilinmemesi ve aşırı atılması çamaşır yıkama esnasında birçok soruna sebep olabilir.

Fazla atılan çamaşır deterjanı çamaşırlar üzerinde mavi- beyaz parçalar şeklinde kalarak lekelenmesine sebep olur. Eğer böyle problemler ile karşılaşıyorsanız ve çamaşırlarınızdaki deterjan lekeleri ile mücadele ediyorsanız “çamaşırlardan deterjan lekesi nasıl çıkar? başlıklı içeriğimize göz gezdirebilir ve çamaşır makinesine ne kadar deterjan eklemeniz gerektiğini haberimizden öğrenebilirsiniz.

Çamaşır kurutma topları ne işe yarar? Ve yeniden nasıl şarj edilir? Çamaşır kurutma topları ne işe yarar? Ve yeniden nasıl şarj edilir?

ÇOK FAZLA ÇAMAŞIR DETERJANI KULLANDIĞINIZI NASIL ANLARSINIZ?

Çamaşırlarınızı yanlış yıkıyorsunuz! Çamaşır makinesine ne kadar deterjan eklemelisiniz?

Çamaşır yıkarken çamaşır makinesine ne kadar deterjan eklemeniz gerektiğini bilmiyor ve deterjanı göz kararı koyuyorsanız muhtemelen fazla deterjan eklemesi yapıyor olabilirsiniz. Peki, çamaşır yıkarken çok fazla çamaşır deterjanı kullandığınızı nasıl anlarsınız?

Uzmanlara göre çamaşır yıkarken belli bir ölçüye göre eklenmeyen çamaşır deterjanı zamana kıyafetlerin mahvolmasına ve hatta çamaşır makinenizin bozulmasına dahi sebep olabilir. Çok fazla çamaşır deterjanı kullandığınızın en büyük kanıtı yukarıda da belirttiğimiz gibi çamaşırlarınızın üzerinde oluşan lekelenmelerdir.

Kar gibi beyaz çamaşırlar! Beyaz çamaşırlar nasıl yıkanır?Kar gibi beyaz çamaşırlar! Beyaz çamaşırlar nasıl yıkanır?

Bir diğer işaret ise kıyafetlerinizin çamaşır makinesinden eskisi gibi yumuşak çıkmak yerine sertleşmiş olarak çıkmasıdır. Çok fazla çamaşır deterjanı eklediğinizin bir diğer göstergesi de çamaşır makinenizin her zaman olduğundan daha uzun süre çalışmasıdır. Çünkü çamaşır makinesi içerdeki köpüğü parçalamak için ekstradan bir durulama daha yapabilir ve bu da daha fazla enerji harcamasına sebep olurken makinenizi yorarak zamanla performans kaybetmesine sebep olur.

Havlular ve giysiler birlikte yıkanır mı? Havluları en iyi şekilde yıkamak için bilmeniz gerekenlerHavlular ve giysiler birlikte yıkanır mı? Havluları en iyi şekilde yıkamak için bilmeniz gerekenler

Yumuşatıcı nedir ve gerçekten kullanılmalı mı?Yumuşatıcı nedir ve gerçekten kullanılmalı mı?

ÇAMAŞIR MAKİNESİNE NE KADAR DETERJAN EKLEMELİSİNİZ?

Çamaşırlarınızı yanlış yıkıyorsunuz! Çamaşır makinesine ne kadar deterjan eklemelisiniz?

Çamaşır yıkarken ne kadar çok deterjan atarsanız çamaşırlarınızın o kadar temiz çıkacağına inanılan o efsanenin yalan olduğunu anladık. Ancak çamaşır makinesine ne kadar deterjan ekleyeceğiniz konusunda sanıyoruz ki pek fikriniz yok ve deterjan ölçeğinizde yer alan çizgilere göre atıyorsunuz.

Çamaşır deterjanının en iyi şekilde etki edebilmesi ve tam çözünerek çamaşırlar üzerinde herhangi bir leke bırakmaması adına, 8 kiloluk bir çamaşır makinesinin içerisine bir çorba kaşığı çamaşır deterjanı atmak en iyi ölçektir.

Kurutma makinesinden mürekkep lekesi nasıl çıkarılır?Kurutma makinesinden mürekkep lekesi nasıl çıkarılır?

Çamaşırlarınızın ağırlığı arttıkça bu oranı da azar azar iki katına çıkarabilirsiniz. Eğer çamaşırlarınız aşırı kirliyse bir çorba kaşığı çamaşır deterjanından biraz daha fazla atabilirsiniz. Ancak yine de hatırlatmakta fayda var daha fazla çamaşır deterjanı daha fazla temizlik olacağı anlamına gelmiyor.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!