Üsküp'ten Mekke'ye pedal çeviren ikilinin yeni durağı Bursa

Üsküp'ten Hac vazifelerini yerine getirmek üzere yola çıkan Makedonyalı Arnavut Qamuran Hirda ve Boşnak Adem Aljic, Bursa'ya ulaştı ve burada mola verdiler.

Üsküp'ten Mekke'ye pedal çeviren ikilinin yeni durağı Bursa
Üsküp'ten Mekke'ye pedal çeviren ikilinin yeni durağı Bursa
GİRİŞ 13.04.2024 10:55 GÜNCELLEME 13.04.2024 10:55

Bin kilometrelik bir pedal çevirme macerasıyla Bursa'ya gelmeyi başaran ikili, şehrin simgelerinden olan Ulu Cami ve diğer tarihi mekanları ziyaret ettiler.

Hac vazifelerini yerine getirmek isteyen Qamuran Hirda ve Adem Aljic, Üsküp'ten bisikletle yola çıktılar. 57 yaşındaki Hirda ve 60 yaşındaki Aljic, "Skopje to Mekkah 2024" adını verdikleri bu yolculukla kutsal topraklara doğru ilerlediler. Bursa'ya varışlarının ardından Ulu Cami'de namaz kılan ve şehirde bir gece konaklayan ikili, akrabaları ve arkadaşlarıyla buluştuktan sonra tekrar yola çıktılar. Mekke'ye ulaşmayı hedefleyen ikili, yol boyunca tarihi ve kültürel yerleri ziyaret etmeyi planlıyorlardı. Ancak Ortadoğu'daki savaşlar nedeniyle Gaziantep'ten uçağa binme kararı aldılar.

Qamuran Hirda, Üsküp'ten Mekke'ye gitme fikrinin aniden aklına geldiğini ve bu uzun yolculuğa karar verdiğini belirtti. Bisiklet sporuyla uğraştığını ve daha önce de 2 kez Çanakkale'ye bin kilometrelik bir yolculuk yaptığını söyledi. Hirda, 1 Nisan'da Üsküp'ten yola çıktığını ve bugün 10. günlerini Yeşil Bursa'da geçirdiklerini dile getirdi. Bin kilometreyi geride bıraktıklarını ve 3 bin kilometrelik bir yolculuklarının daha olduğunu ifade etti. Ramazan ayında oruç tuttuklarını ve ilk başta zorlandıklarını ancak niyetlerinin sağlam olduğu için her şeyin yolunda gittiğini belirtti. Hirda, yolculukları boyunca Adem Aljic'in kendisine destek olduğunu ve umarım Mekke'ye beraber varacaklarını dile getirdi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Polis, Columbia Üniversitesi'ndeki Gazze Dayanışma Kampı'nı dağıttı
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: Kaldırım taşı atılan çok sayıda polis yaralandı