Psikologlardan bomba gibi uyarı: İş ve özel hayatta kaybetmenizin nedeni bu olabilir!

Sosyal psikologlar güvenilir iletişim için doğrudan ve samimi olmayı öneriyor. Aşırı nezaket samimiyetsizliğe yol açarken, dürüst geri bildirimler gelişimi destekliyor. Rahatsız edici durumlarla başa çıkmak ve daha iyi iletişim kurmak için 3 etkili yöntemi keşfedin.

Psikologlardan bomba gibi uyarı: İş ve özel hayatta kaybetmenizin nedeni bu olabilir!
Psikologlardan bomba gibi uyarı: İş ve özel hayatta kaybetmenizin nedeni bu olabilir!
GİRİŞ 26.04.2025 12:19 GÜNCELLEME 26.04.2025 13:16

Sosyal psikologlar, iş ve özel hayatta güvenilir olmak için doğrudan ve samimi bir iletişim dilinizin olması gerektiğini vurguluyor.

İnsanlara karşı “fazla nazik olmak”, samimiyetsizliğe yol açarken, dürüst geri bildirimler ve yapıcı eleştiriler kişinin gelişimini de büyük ölçüde destekliyor.

Psikologlar Önerdi: Bu Üç Yöntemi Uygulayın

Yağmurun altında ıslanmasına rağmen kendini değil de yanındaki kediye şemsiye tutan bir fil  görseli

Karşılaştığınız rahatsız edici durumlarla başa çıkmak için aşırı nezaket göstermek, karşı tarafta yanlış anlaşılarak ve ters tepebiliyor. Daha iyi bir iletişim için uygulayabileceğiniz üç adım:

1- Çevrenizin Gerçek İhtiyacını Sorgulayın

Fazla nezaketin bir sosyal yanılgıdan ibaret olduğunu unutmayın. Bu durum çoğu zaman başkasının fikrine göre yaşandığı algısı oluşturarak, sizi pasif konuma düşürür. Karşınızdaki kişilerin bu durumdan hoşlandığını düşünebilirsiniz ancak bu durum oldukça rahatsız edicidir.

2- Alternatif Yaklaşımlar Önerin

Karşınızdaki insana fazla nezaket göstermek yerine alternatif yaklaşımlar önererek ilerlemeyi deneyin. Bu bazen bir olguyu değiştirmek bazen de sizin kendinize olan özgüveninizi getirerek kişisel alanınızı belirlemek için oldukça etkili bir yöntemdir.

3- Somut Geri Bildirimler Yapın

Olaylar karşısında genel ifadeler ile cevap vermek yerine, daha açıklayıcı ve nedeni belli olan bildirimler yapın. Örneğin keyif almadığınız bir ortamda “hiç eğlenceli değildi” demek yerine “bu sebeplerden dolayı ben pek eğlenemedim” diyerek hem geliştirmeye açık hem de nedeni belli yorumlamalar yapmaya özen gösterin.

İlginizi çekebilir;

Renklerle duygusal durumunuzu analiz edin: Hangi renk sizi yansıtıyor?Renklerle duygusal durumunuzu analiz edin: Hangi renk sizi yansıtıyor?

Depremin çocuklar üzerindeki psikolojik izleri ve ebeveynlerin yapması gerekenler!Depremin çocuklar üzerindeki psikolojik izleri ve ebeveynlerin yapması gerekenler!

Yemeklere tuz eklemek depresyon riskini artırıyor!Yemeklere tuz eklemek depresyon riskini artırıyor!

Elif Kocalı Haber7.com - Editör
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Pakistan'dan son dakika saldırı açıklaması! İddialar yalanlandı! Tüm dünyaya çağrı
ABD Başkanı Trump'tan sürpriz Çin duyurusu! Piyasaları değiştirebilecek karar