Otomobil fiyatına güvercin - VİDEO
Şanlıurfa’da yaygın olan kuşçular arasında yapılan kuş pazarlıkları başlık parası pazarlığını aratmıyor. Resimdeki kuşun fiyatı 10 bin TL
Muhammet Taşçılar'ın haberi
Şanliurfa’da başlık parasına kuş satılıyor.
Kuş merakının ağır bastığı ve kuşçuluğun meslek edinildiği Şanlıurfa’da, taklacı kuş yetiştiricisi Mustafa Beştaş, yetiştirdiği miski cinsi kuşlarını başlık parası miktarında fiyatla satıyor.
Evlenme çağındaki kızlar için ailesi tarafından istenen başlık parası kadar kuşlarına ücret isteyen Şanlıurfalı taklacı kuş yetiştiricisi Mustafa Beştaş, “Benim kuşlarım çocuklarım gibidir. Çocuklarımdan çok daha fazla zaman harcıyor, ilgi gösteriyorum. Urfa’mızda kızlarımız evlendirilirken başlık parası isterler. Bende kızlarım gibi sevdiğim kuşlarıma başlık parası istiyorum. Kuşlarımın fiyatı 1 milyardan 10 milyar liraya kadardır. Meraklıları çok. Kuş seven meraklılar parasına bakmaz. Kuşu beğenince parasını da verin alır” dedi.
Şanlıurfalı Kuş Yetiştiricisi Mustafa Beştaş, Şanlıurfa’da kuşçuluğun adeta meslek haline getirilmiş olduğunu, hobi olarak yapanların azınlıkta olduğunu, sanat haline getirildiğini ve kuş meraklılarının komşu illerden gelerek satın aldıklarını, en fazla Gaziantep . Diyarbakır’ Erzurum .İstanbul .Bursa.dan kuş meraklılarının gelip satın alarak kuşları memleketlerine götürdüklerini söyledi.
(Haber 7)
-
malik akçiçek 15 yıl önce Şikayet Ettokat güvercini. en güzel güvercin tokatta vardır.Beğen
-
Muhammed Malik Ester 15 yıl önce Şikayet EtFoto. Birde yandan fotoğrafı olsaydı anlayabilirdik on bin lira edip etmediğini . Şu durumda göğsündeki şabap'ın bozuk olduğunu görüyoruz . Benekleri tane ve uzunluğu iyiyse kurtarabilir .Beğen
-
emre kaplan 15 yıl önce Şikayet Et:). Çok tatlı :):)Beğen
-
ömer uckan 15 yıl önce Şikayet EtDoğru dedin dayıı. Merakla para bir olmaz güvercin besleme merakı çok farklı bişey bu kuşların daha pahalı olanlarıda varBeğen