Sahte fatura çetesine operasyon

Sahte fatura çetesi 20 milyon TL tutarındaki faturayı piyasaya süreceklerken operasyon yapıldı.

GİRİŞ 25.01.2016 16:24 GÜNCELLEME 25.01.2016 16:30

İstanbul'da 8 ayrı ilçede 14 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonda, piyasaya 20 milyon TL tutarında sahte fatura sürmeye hazırlanan 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler ile birlikte ayrıca zengin Arap turistlere vermek için hazırladıkları 192 bin 500 TL ve 50 bin dolar değerinde sahte para bulundu.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sahtecilik Bürosu ekipleri, bazı şirketlerin 2015 yıl sonu hesaplarını sahte faturalarla kapatmak istediği bilgisine ulaştı. Hemen kolları sıvadı ve bu şirketlere sahte fatura hazırlayan bir çeteyi takibe aldı. Mali Polis, yapılan takiplerin sonunda belirlediği çete üyelerine yönelik, Sabiha Gökçen Havalimanı ile Bağcılar, Fatih, Kartal, Beyoğlu, Çekmeköy, Esenyurt ve Sancaktepe'de tespit edilen 14 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 10 çete üyesi yakalandı.

20 MİLYON TL'LİK SAHTE FATURA ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 73 adet sentetik uyuşturucu hap, sahte 50 bin dolar, sahte 500 Euro, sahte 232 bin 300 TL, 4 adet sahte Fransız pasaportu, 2 adet sahte Ukrayna pasaportu, 457 adet rulo halinde boş yakıt fişi, 237 adet çeşitli plakalara yazılmış sahte yakıt fişi, 2 adet yakıt fişi yazmak için kullanılan cihaz, çeşitli firmalara ait 551 adet boş fatura koçanı, çeşitli firmalar adına kesilmiş yaklaşık 20 milyon TL değerinde fatura ile 7 adet çeşitli firmalara ait kaşe ve 2 adet sahte çek koçanı ele geçirildi. Çete üyelerinin piyasaya 20 milyon TL tutarında sahte fatura sürmeye hazırlandığı ortaya çıktı.

SAHTE PARALARI ZENGİN ARAP TURİSTLERE VERECEKLERDİ

Çetenin ayrıca bastıkları sahte dövizler ile Türk Liralarını turistik bölgelerdeki eğlence mekanları ve otellerde zengin Arap turistlere vermeyi planladıkları da öğrenildi.

'SAHTECİLİK VE VERGİ KANUNUNA MUHALEFET'TEN TUTUKLANDILAR

10 çete üyesinden 4'ü sevk edildikleri adliyede 'sahtecilik, evrakta sahtecilik, sahte para basma ve vergi kanununa muhalefet' suçlarından tutuklandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı