Çocukların içtiği kaçak sigara kaçakçıyı yakalattı

Balıkesir'de sigara içen küçük yaştaki çocuklara müdahale eden polis, yaptığı araştırma neticesinde gümrük kaçağı sigara ve tarihi eser kaçakçılığı yaptığı ileri sürülen bir kişiyi yakaladı.

Çocukların içtiği kaçak sigara kaçakçıyı yakalattı
Çocukların içtiği kaçak sigara kaçakçıyı yakalattı
GİRİŞ 12.09.2012 18:12 GÜNCELLEME 12.09.2012 18:12

A.K. isimli şahsın üst aramasında ve ikametinde çok sayıda tarihi eser niteliğinde madeni para ve metal sikke ele geçirildi.

Gönen İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, ilçe kırsalında yaşları küçük olan B.A ve A.C.Ö'nün sigara içtikleri yönünde vatandaşlar ihbarda bulundu. Olay yerine giden bir ekip, çocukların içtiği sigaranın kaçak olduğunu belirledi ve nereden temin ettiklerini öğrendi.

Çocukların verdiği bilgi üzerine A.K.'nin iş yerine operasyon düzenleyen polis, bin 938 paket çeşitli markalarda kaçak sigara, 353 paket doldurulmuş sigara tüpü, bin 200 makaron (sarmalık kıyılmış tütün mamulünde kullanılan boş filtreli sigara tüpü) ve 71,13 kilogram kıyılmış tütün ele geçirdi. Şüphelinin üst ve ikamet aramasında ise tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen 37 madeni para, 200 sikke, 5 küçük pul ve değişik şekiller bulunan bir metal kolye, bir adet içinde ve arka kısmında şekil bulunan metal kepçe ile 16 santim boyunda insan figürlü metal heykel bulundu. A.K., sorgulanmasının ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!