El Ezher şeyhinden darbeye destek açıklaması

Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, ''Başkanlık seçiminin yapılmasını, 'iki zarardan büyüğü, hafifi ile defedilir', fıkıh prensibinden hareketle destekledim'' dedi.

El Ezher şeyhinden darbeye destek açıklaması
El Ezher şeyhinden darbeye destek açıklaması
GİRİŞ 04.07.2013 00:52 GÜNCELLEME 05.07.2013 11:13
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin açıklamalarının ardından konuşan Tayyib, "Mısır şimdi iki seçenekle karşı karşıyadır, tatlısı dahi acıdır. En acısı ise halkın karşı karşıya gelerek kanının dökülmesidir. Bazıları başkanı destekliyor bazıları karşı çıkıyor, bu krizden çıkış için, 'iki zarardan büyüğü, hafifi ile defedilir' fıkıh kaidesi uyarınca erken seçim yapılmasını destekledim'' diye konuştu.

Tayyib, konuşmasını ''Allah'tan, bu görüşümle bir arada yaşayan ve ihtilafa düşen iki kesimin arasını düzeltmesini diliyorum. Hepimiz aynı topraklarda yaşıyor, aynı Nil'den içiyoruz'' temennisiyle sonlandırdı.

YORUMLAR 52
  • Küskün yorumcu 10 yıl önce Şikayet Et
    Mısır, kleopatradan cemal abdul nasır a 1960 a kadar lider cıkartamadı.. Bundan sonra da çıkartsa ne olur.. Adamlarda dini lider bile ne dediğini bilmiyor Yazık olacak,
    Cevapla
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    eğer mısırda müslüman varsa!!!. bu ordu israilin ve amerikanın kontrolünden kurtarılmalı herşeyleriyle mursinin arkasında durmalı ama kesinlikle bu generallere yol vermemeli tabi eğer müslüman varsa.generaller yakalanıp yargılanmalı çünkü halkı sokağa döken bunlar.
    Cevapla
  • Suphi UÇAK 10 yıl önce Şikayet Et
    NERESİ MÜSLÜMAN. Bunların sade isimleri Müslüman ismi,bunların neresi Müslüman.Bir Hiristiyanı başa daebe ile devlet başkanlığına getirmek müslümanlıkla bağdaşır mı? Tümüne yuh olsun.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Tüh sana Birde Müslüman olacaklar!!!!!!...... ...Kıyamet zaten bu hocalar yüzünden kopacak!!!.....Gavur müslüman ülkede darbe yapıyor! bu sözde müslüman iyi oldu diyor!!!!!..yazıklar olsun size ALLAH Hz.peygamberi boşuna arap yarımadasına indirmedi...bunlar vatanını bayrağını sülaseni satar..!!!!
    Cevapla
  • mehmet perçin 10 yıl önce Şikayet Et
    Alimlerin yağcılığı. " Alemde alimlerin yağcılığı olmasaydı, zalimlerin zulme cesareti olmazdı". Dağıstanlı Abdülfettah Efendi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
İsrail'in ABD oyunu deşifre oldu! Dünyayı böyle kandıracaklar