Libya'da sivil itaatsizlik eylemi

Libya'nın başkenti Bingazi'de, ülkenin geçici meclisi Milli Genel Kongre'nin (MGK) feshedilmesini isteyen ve ülkede yaşanan güvenlik sorunlarını protesto eden sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu personeli ve işçiler, sivil itaatsizlik eylemi başlattı.

Libya'da sivil itaatsizlik eylemi
Libya'da sivil itaatsizlik eylemi
GİRİŞ 06.04.2014 22:33 GÜNCELLEME 06.04.2014 22:33

Başta Uluslararası Benina Havaalanı olmak üzere bazı ticaret merkezleri, okullar, özel ve devlet bankalarının çalışanlarının da destek verdiği eylemde, ülkedeki güvenlik sorunları protesto edilerek, yaşanan krizlerden sorumlu tutulan MGK'nın feshi istendi.

Fırın, sağlık merkezleri ve benzin istasyonlarının kepenk indirmediği belirtilirken, eyleme bazı çevrelerden de tepki geldiği ifade edildi.

Eyleme öncülük eden sivil toplum kuruluşlarından Tekaful Derneği üyesi Bedr el-Fercani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barışçıl yollardan taleplerini dile getirdiklerini belirterek, "Yeni parlamento oluşana kadar mevcut dönemde herhangi bir yasa çıkarılmamasını ve MGK'nın çalışmalarının durdurulmasını istiyoruz" dedi.

Öte yandan, Uluslararası Benina Havaalanı Genel Müdürü Muhammed Ferkaş ise eylemcilerden tehdit aldıklarını, bu nedenle uçak seferlerini iptal etmek zorunda kaldıklarını vurguladı.

Seferlerin durdurulmasının ardından vatandaşların sıkıntı yaşadığını ifade eden Ferkaş, "Türk Hava Yolları'na (THY) ait İstanbul'dan kalkan bir uçak, Bingazi Havaalanı'ndan geri dönmek zorunda kaldı. Eylemlere destek veren sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile şu aşamada görüşmeler yapıyoruz. Seferlerin ilerleyen saatlerde yeniden başlatılması muhtemel" diye konuştu.

Mısır Havayolları şirketi de Libya'daki olaylar nedeniyle Kahire-Bingazi seferlerinin 3 gün süreyle iptal edildiğini duyurdu.

Libya Eğitim Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, Bingazi'deki tüm okullarda pazar günü eğitime devam edileceği belirtilerek, sivil itaatsizlik eylemlerine destek veren okulların personeli hakkında yasal işlem başlatılacağı açıklanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sevkiyat kararı sonrası Pentagon'dan son dakika İsrail açıklaması!
Bisikletle yolun karşısına geçmek isterken minibüsün çarptığı çocuk öldü!